Dermesztő Putyin alternatív univerzuma

Dermesztő Putyin alternatív univerzuma

Dermesztő Putyin alternatív univerzuma

Vlagyimir Putyin azt találta mondani, hogy “a nyugati vezetők egy zsidó származású embert tettek Ukrajna élére”, hogy elfedjék a kormány “emberellenes természetét”, azaz nácizmusát.

Fogynak az oroszok a zaporozsijei fronton. A kezdeményezést elveszítették, védelembe szorultak, de azt se tudják sokáig tartani. Putyin alighanem újabb mozgósításra készül, és értelmet próbál adni az ágyútöltelékek halálának.

  • Egyfelől feloldani az ellentmondást aközött, hogy miként lehet Ukrajna egyszerre náci rezsim, és miként lehet zsidó elnöke.
  • Továbbá kanalizálni az oroszországi antiszemitizmust, és elfedni azt a tényt, hogy Zelenszkij orosz anyanyelvű, azaz a moszkvai felfogás alapján, amely szerint a nyelv határozza meg az identitást, maga is orosznak számít.

De a legdermesztőbb annak az állítása, hogy Zelenszkijt “a nyugati vezetők tették Ukrajna élére”.

Talán nem mindenki emlékszik már rá, ezért érdemes felidézni hogy Volodimir Zelenszkij 2019-ben a szavazatok 30%-ával 5,7 millió vokksal végzett az elnökválasztás első fordulójának élén.

A második körben azonban már a szavazatok csaknem háromnegyedét, 73%-át kapta, 13,5 millióan választották őt.

(Hol van ettől tavalyi Orbán 2,8 milliója és 52%-a, ami pedig szerinte még a Holdról is látszik?)

És azt sem lehet mondani, hogy hatalomból, az államapparátus segítségével manipulálta a választást, mint pl. Orbán, mert ellenfele, Petro Porosenko volt a hivatalban lévő elnök. Akire egyébként harmadannyian, 4 és fél millióan szavaztak. Ezt nevezi úgy Putyin, hogy Zelenszkijt “a nyugati vezetők tették Ukrajna élére”.

Közhely, hogy a háború első áldozata az igazság, de a moszkvai totaliter rezsim egy teljes párhuzamos valóságot épített fel alternatív tényekből, biolaborokkal, ukrajnai NATO-bázisokkal, magukat ostromló ukránokkal.

  • Ahol Bucsában azzal indokolták a megszállást, hogy Ukrajna tele van amerikai bázisokkal. (Sokkolhatta őket, amikor egy amerikaival sem találkoztak a frontvonalon.)
  • Amikor Oroszországban az a kormánymédia álláspontja, hogy Limant az ukránok lőtték szét. Ti. azok ostromolták, akik birtokolták. Aztán kivonultak, az oroszok meg be. Természetesen békésen, egy puska- vagy ágyúlövés nélkül.
  • Valamiképpen ugyanez a helyzet Mariupullal. Ukrán kézben volt, mégis az ukránok ostromolták, és lőtték rommá tüzérséggel. Nem pedig – mint ahogy valójában – az oroszok 2022. február-május között. Ezt már a magyarországi kormánypropaganda ufonautája is terjeszti.

A Kesma-zaszlóshajója pedig szerdán arról cikkezett, hogy Zelenszkij a háborúra készülve(!) diktatúrát épített ki, mert betiltotta az oroszbarát pártokat és médiát. A szerző (akiben még maradhatott némi szégyenérzet, mert nem merte aláírni a művét) nagyvonalúan átlépett a valóságon, és felcserélte az okot és az okozatot: nem előbb volt a betiltás, és aztán a háború, hanem fordítva.

Előbb Putyin indított offenzívát, erre válaszul tiltotta be Zelenszkij az ellenséggel összejátszó pártokat és tévéket.

Moszkvából csúcsra járatják az alternatív univerzumot. A valósággal való minden egyezés nemhogy a véletlen műve volna, de egyenesen kizárt.

És minderre rákontráz a cár a nácikat vezető zsidóval, akit ráadásul nem az ukrán szavazók (benne az orosz anyanyelvűek csaknem mindegyike), hanem a nyugati vezetők ültettek Ukrajna élére.

Pedig Putyin motivációját az invázióra és az egykori cári-szovjet terület visszafoglalására minden bizonnyal növelte Zelenszkij elsöprő győzelmének mértéke.

Ti., hogy 4 éve háromnegyedes népakarattal cserélték le az addigi harcias nacionalista elnököt a békepárti, orosz anyanyelvű, Moszkvával kompromisszumra hajló outsider kihívóra.

Azonban Putyin ebben nem a kompromisszum, hanem az alávetés és visszahódítás lehetőségét látta meg. Alighanem addig tervezett menni az legyőzhetetlen orosz hadsereg, ameddig Zelenszkij nyert Porosenko ellen.

Addig virágeső lesz, meg kenyér és só, onnan puska és gránát. De az ukránok már az elején puskát és rakétavetőt ragadtak virág, kenyér és só helyett. Békét és kompromisszumot akartak, alávetettséget, moszkvai uralmat nem.

Az ambíciózus szociopata tömeggyilkosnak meg beletört a bicskája a rekonkvisztába. Mostanra oldotta meg a feladványt, már nem a fronton, ott vesztésre áll, hanem Zelenszkij ügyében, és kinevezte a rá szavazókat “nyugati vezetőknek”.

Mind a 13 és fél milliót.

Facebook Comments