A kormány kedvenc látványsportja lett az iskolaavatás

A kormány kedvenc látványsportja lett az iskolaavatás

A kormány kedvenc látványsportja lett az iskolaavatás

Most, hogy már minden érintett számára nyilvánvaló, hogy az oktatás a jelenlegi formájában működésképtelen, az ország vezetése nagy energiával nekiállt csillámporral megszórni a romokat. A mostanában felújított iskolaépületek avatóünnepséget kapnak és egy-egy kormányzati szereplőt is az eseményhez, aki elmondhatja, hogy minden csodálatos, hihetetlen sok pénzt költenek oktatásra, lám, ez az épület is milyen szép lett! Kövér László a Pápai Református Gimnázium új internátusát adta át nemrég, Németh Szilárd a csepeli Jedlik Ányos iskolát.

Legutóbb pedig nem kisebb méltóság, mint maga a köztársasági elnök tekintett meg és adott át egy frissen felújított épületet Szigetszentmiklóson (aki a református egyház óvodaprogramjában is aktív szerepet vállalt: nyitóképünkön ennek bizonyítéka). Az ehhez kapcsolódó kisfilm megtekinthető az államfő Facebook-oldalán. Az ötvenes évek hangvételében forgatott filmecskében megszeppent iskolások vezetik körbe a jóságos elnökasszonyt az épületben, egyenként megmutatva neki a legmodernebbnek számító újításokat, Novák Katalin pedig mindenre rácsodálkozik: az okostáblára, a játszósarokra, a magaságyásra az udvaron, miközben elegánsan magázza az őt kalauzoló felső tagozatos párost.

Az avatáson tartott beszédben a köztársasági elnök kihangsúlyozta, hogy a magyar diákok egyre jobb körülmények között tanulhatnak, hiszen az elmúlt öt évben országszerte több mint 4500 iskolai és óvodai fejlesztést indított a kormány.

„A jó iskola több, mint tégla és malter: a jó iskola emberekből épült”  – mondta beszédében Novák Katalin. Ez a mondat, azon túl, hogy Kőműves Kelemen azonnal lájkolná a Facebookon, rögtön rá is mutat arra, mi hiányzik abból az iskolából, amit éppen felavatott.

A szóban forgó intézmény a Temesvári utcai iskola Szigetszentmiklóson, ami a közelében lévő Ádám Jenő Általános iskola tagintézménye.

A felújított iskola 400 gyerek ellátására alkalmas, és pillanatnyilag 11 érvényes állásajánlata olvasható a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ weboldalán.

Takarítótól a matektanáron át az igazgatóhelyettesig keresnek gyakorlatilag mindenféle foglalkozású embert, aki csak egy oktatási intézmény működéséhez szükséges lehet. A csodálatosan és rengeteg pénzből felújított épületben nincs, aki dolgozzon. És nincs ez másképpen az ország többi iskolájában sem, legyenek bár kormányzati pénzből frissen felújítottak vagy omló vakolatúak.

Hamarosan a modern és alig használt stadionok mellé  létszámban felzárkóznak a szépen felújított, de dolgozók híján üresen álló iskolák. De az tény, hogy csodálatos hátteret adnak az üresen kongó termek az üresen csengő propagandaszövegeknek, amiket talán már azok sem hisznek el, akik egy pódiumon állva felolvassák.

Facebook Comments