A miniszterelnök személyes bosszúja emberéleteket követelhet

A miniszterelnök személyes bosszúja emberéleteket követelhet

A miniszterelnök személyes bosszúja emberéleteket követelhet

Adj egy órát az életedből! címmel több hetes rendezvényt hirdetnek meg az Oltalom Karitatív Egyesület szimpatizánsai. Október 17-től november végéig egész napos jelenlétet szeretnének biztosítani az egyesület budapesti, Dankó utcai központja előtt. A megmozdulást az utóbbi napok eseményei hívták életre: miután a NAV inkasszója miatt a felajánlott 1 százalékokból befolyt pénz azonnal el is tűnt az egyesült számlájáról, a munkatársak bérének kifizetése lehetetlenné vált, illetve az MVM, mint energiaszolgáltató bejelentette, hogy nem rendezett számlatartozás miatt kikapcsolja az áramot és a gázszolgáltatást is felfüggeszti az egyesület ingatlanjaiban. ez praktikusan azt jelenti, hogy nm lesz fűtés és világítás az iskolákban, hajléktalanszállókon, az egészségügyi és szociális intézményekben, ez pedig ellehetetleníti a szakszerű ellátást, így ezek a létesítmények gyakorlatilag be is zárhatnak, mivel nem képesek betölteni felvállalt szerepüket. A határozat valószínűleg azért született meg ilyen viharos gyorsasággal, hogy még végrehajtható legyen a szokásos téli kikapcsolási moratórium kezdete előtt.

Iványi Gábor ismét a nyilvánosság támogatásában bízik, amiben bízhat is, hiszen nem nagyon akad olyan állampolgár, aki el ne ismerné, hogy a munka, amit egyesülete végez, hiánypótló. Azaz, egy talán mégis akad: a miniszterelnök, hiszen az ő személyes viszonya Iványihoz alakította szisztematikus bosszúhadjárattá az Oltalom és a mögötte álló Magyar Evangéliumi Testvérközösség körüli feszültségeket. A dolog mára olyan méreteket öltött, hogy a jólelkű adományozók nehezen vehetik fel a harcot a kialakult körülményekkel. Az, hogy maga Iványi Gábor hogyan bírja ezt ki, nagy kérdés: de van itt még valami.

Az Oltalom olyan komplex családgondozási programot dolgozott ki és visz végig, ami modellértékű, és ami az állami ellátórendszerből Magyarországon pillanatnyilag hiányzik.

Országszerte több, mint negyven ellátóhelyen gondolkodnak közel húszezer emberről. Váratlan, sok embert hátrányosan érintő eseményeknél az egyesület mindig az elsők között van, amikor bajba jutottaknak kell gyors segítséget nyújtani: vittek áramfejlesztő generátorokat Kárpátaljára a háború kitörése után, segédkeztek a szíriai háború elől menekülők ellátásánál, ott voltak, mikor az árvízkárosultaknak volt szükségük segítségre. Dolgoznak hajléktalanokkal, működtetnek egészségügyi ellátást biztosító intézményt, foglalkoznak oktatással az óvodától a főiskoláig, és rendszerszemlélettel gondolkodva dolgoznak egy-egy család több generációjával is.

Ha az Oltalom által felépített és működtetett intézmények alól kihúzzák az alapokat, és kártyavárként omlanak össze, akkor az állami rendszerben hirtelen felbukkan több ezer, szakszerű ellátást igénylő rászoruló, ráadásul minden korosztályból, az egészen kicsi gyerektől az idős krónikus betegig.

Erre pedig az állam nincs felkészülve. Sem pénz, sem munkaerő, sem a megfelelő infrastruktúra nem áll rendelkezésre ahhoz, hogy a magukra maradók megfelelő segítséget kaphassanak. Orbán Viktor személyes kis bosszúja emberéletekbe fog kerülni, és az amúgy is szétesőben levő szociális ellátórendszernek is megadhatja a kegyelemdöfést. Bármelyikünkkel megeshet, hogy krízishelyzetbe kerül, és segítségre lenne szüksége – de nem lesz már, aki segít. Az Oltalom ügye nem Iványi Gábor személyes ügye, hanem mindenkié, aki még reméli, hogy a hazája kiáll érte, ha egyszer netán bajba kerül.

Facebook Comments