5 dolog, ami ma kiderült Németh Szilárdról

5 dolog, ami ma kiderült Németh Szilárdról

Most tulok vagy nem tulok? nsz_12.jpg

Nagyon érdekes interjút közölt kedden a Népszava a magyar hadsereg politikai komisszárjával (hivatalosan a honvédelmi minisztérium államtitkárával), Németh Szilárrdal, akiről 5 új dolog derült ki.

1. Nem is olyan ostoba tulok, mint amilyennek látszik

Ezt a saját beosztottai mondják róla. A honvédelmi minisztérium névtelenséget kérő dolgozói

a médiából a dúvad Németh Szilárdot ismerték meg, aztán kellemesen csalódtak, amikor kiderült, hogy házon belül kedves, joviális ember.

Kedves és joviális. Mernének csak mást mondani. Németh kinyomozná, és hadbíróság.

2.  A Fidesznek nem mindenről Soros jut eszébe

Ezt meg onnan  tudjuk, hogy maga Németh állítja, és ha ő mondja, akkor az biztos úgy is van. Ha valakinek, neki elhihetjük.

3. Imádja Orbán Viktort

Nagyon tisztelem a miniszterelnököt, a jelleméért, eszéért, kitartásáért, elszántságáért és bátorságáért. Igazi politikusi példakép.

Merne mást mondani. Jönne a süllyesztő.

4. A legcsekélyebb befolyása sincs az alapítványára

Ezt ő maga állítja. Az általa alapított, saját lakcímére bejegyzett alapítványra nincs semmi befolyása, amit az állam kétmilliárd forinttal tömött ki a pénzünkből.

Ha Orbán tényleg a példaképe, mint állítja, akkor alapítvány ügyben is őt követi feltehetően, az meg egésze közismert, mennyi befolyása van az alapító Orbánnak a felcsúti fociakadémiára. Úgyszólván semmi. Másként: még a csapatot is ő állítja össze, ami persze voltaképpen semmi.

5. Nulla forintból kampányolt

Mondjuk ki is kapott.

De ezt megintcsak a legautentikusabb kútfőből ismerjük: magától Németh Szilárdtól. Még a törvényesen járó egymiliót is visszaküldte az államnak. Nem hajol le az apróért. Nem költött semmit plakátokra (amivel tele volt  a kerület), hirdetésekre (például az önkormányzati lapban), kitelepülésekre, utazásra, szavazatvásárlásra, még pogácsára, meg repitollakra se. És mindezt bemondásra el kell hinni. Az Állami Számvevőszék (elnöke egy volt fideszes politikus) mindenesetre elhitte neki. 

Mivel az egészen nyilvánvaló, hogy

  • Németh nem 0 (zéró, nihil, semmi) forintból kampányolt,
  • valamint az is igen valószínű, hogy ő irányítja a saját alapítványát (bármit is mond),
  • valamint a beosztottai sem mondanak igazat,
  • továbbá az is nagyvonalú csúsztatás, hogy nem mindenről Soros jut eszükbe –

az interjú minden érdekesebb állítása nettó hazugság.

Ami azért nem nagy meglepetés. De akkor, várjunk csak. Akkor az is lehet, hogy Németh nem is tiszteli Orbánt az eszéért, jelleméért, hanem egyenesen lenézi, megveti és kiröhögi? Szigorúan csak a háta mögött.

Persze az is lehet, hogy tényleg annyira szervilis, hogy igazat mond, amikor az állásáért remegve akkorát nyal Orbánnak, hogy abba még a miniszterelnöki gyomor is beleremeg.

Facebook Comments