A kormánynak kell kifizetnie a budapestiek allergiaellátását

A kormánynak kell kifizetnie a budapestiek allergiaellátását

  1. A szálló por koncentrációja Budapesten az egyik legdurvább az európai nagyvárosok között. 
  2. Az allergiások, asztmás- és tüdőbetegségek száma évre-évre nő. 
  3. Budapest zöldfelülete messze az egyik legalacsonyabb Európában. 
  4. Ehhez hozzájön, hogy az utóbbi évek építkezései rendszeresen olyan szélcsatornákban történtek, amelyekben a szmogot valamennyire kivitte a szél a városból. 
  5. Budapest mérgező levegőjétől egy átlagos budapesti három évvel kevesebbet él és sokkal többet lesz beteg, mint egy bécsi, vagy prágai lakos. 

Ilyen körülmények között derült ki, hogy

a Városligetet be akarják építeni. 

Én nem vagyok egy méregzöld, aki a levelibéka párzási helyét védi az autópályák nyomvonalán. Én csak egy átlagos budapesti polgár vagyok, aki szeretne hosszú ideig egészségesen élni. Az egészségemre (és a tiedre is, kedves olvasó) a Városliget beépítésének ötlete igen rossz hatással van. Fogalmazzunk egyértelműbben: Baán László idióta ötlete az életemet rövidíti le. 

Baán László megalomán hülyesége miatt én nem akarok szenvedni. Így is tiszta allergia vagyok márciustól. 

Mostanra a múzeumigazgató persze rájött minderre, tudja, hogy gáz az egész, mert úton-útfélen azt szajkózza, hogy nőni fog a zöldfelület.

A beépítéssel.

neprajzi_muezum.jpg

Németh Ádám a Néprajzi Núzeum látványtervét rajzolta meg. Látható a növekvő zöldfelület a képen. (http:lebegopont.tumblr.com/)

A “nőni fog a zöldfelület a beépítéssel” körülbelül annyira abszurd mondat, mintha azt mondanánk:

ha vizet öntünk a levesbe, attól sűrűbb lesz és finomabb.

A japán építész a Magyar Zene Házával az építészetet és a természetet akarja közelebb hozni egymáshoz. Tarvágással. 

A VÉSZ a Városligeti Építészeti Szabályozás, pedig a “Városliget” és az “építészet” csak egy ilyen délkelet-balkáni országban tehető egymás mellé. 

Itt van az egész, fekete-fehéren leírva, a főváros honlapján. (Ha a Hyde Parkot akarnák így beépíteni, a londoni polgármester már rég lemondott volna, az utódja pedig könyörögve kérné a londoniakat, hogy bocsássanak meg.) Itt nem mismásolnak Baán Lászlóék: kiderül, hogy az épületek sokszor nagyobbak, mint ahogy idáig azt hazudták a közvéleménynek, és kiderül, hogy nem férnek el az autóktól és az épületektől a fák, ergo ki kell őket vágni. Ezért tegnap újratárgyalták az egészet, hogy épüljön több autóparkoló és épülhessen nagyobb épület a fák helyére. 

Tedd mellé azt, amit a fakivágós múzeumigazgató mond: hogy nőni fog a zöldfelület. Most akkor kinek higgyük el – hogy nem férnek el az autók és az épületek a fáktól, vagyis

még többet kell kivágni, vagy nőni fog a zöld felület?

Akkor miért volt szükség újratárgyalásra? 

Baán László, kedves, majd ugye kifizeted az orvosi ellátásomat? Mert a nyakadba fogom sózni. 

Facebook Comments