Cigány-radikalizáció: Benny Hill-showt rendezett a magyar miniszter Brüsszelben

Cigány-radikalizáció: Benny Hill-showt rendezett a magyar miniszter Brüsszelben

Vihar a biliben: Trócsányi László a cigányok radikalizációjától tart, hogy majd elmennek jól Szíriába harcolni – írta a 444.hu és számos más portál az EUObserver nevű oldalra hivatkozva. 

Trócsányi László egyébként igazságügy-miniszter, háromszor volt nagykövet, a Velencei-bizottságnak is volt tagja, korábban bíró és alkotmánybíró, de hozzá kell tennünk: habilitált doktor jogtudományokból. 

Ez a habilitált doktor Brüsszelben olyat nyilatkozott, amit egy ferencvárosi kocsmában is gúnykacaj kísérne. Íme:

Persze, mi itt az (undormányos, libsi, balos, emeszpés, zsidó, cigánybarát, menekültápolgató, mákonyos, népellenség, pufajkás, stb.) Egyenlítő blogon próbálunk nem egyetlen egy nyilatkozat alapján ítélni, főleg nem összeakasztani a bajszunkat egy ilyen tudós emberrel, de azért mégiscsak, ha a szemünk elől egy pillanatra lehullik a NER-kendő, és felsejlik a valóság,

el tudjuk-e képzelni, ahogy az iszlám terroristák borsodi falvakban toborozzák a radikalizálódni vágyó cigányokat?

Minek mennének oda…?

(Lesz kommentelő, aki el tudja képzelni, csupán azért, mert Orbán Viktor minisztere mondta mindezt. A valóság régen nem számít, a lényeg, hogy narancssárga legyen!)

A felvetés is olyan abszurd, mint egy Heller- vagy Rejtő-regény, bár színvonalában inkább a Benny Hill-showra emlékeztet. A miniszter úr ezzel az egy nyilatkozatával bebizonyította, hogy tanulmányai alatt 

  1. sosem olvasott szociográfiát, amiben leírták a cigányság kulturális vonásait,
  2. nem foglalkozott szociológiával, etnológiával,
  3. de nem ártotta bele magát a Közel-Keletbe, vagy az iszlám vallásba se túlzottan
  4. a nemzetközi konfliktusokról és az ISIS-ről sem tud sokat,
  5. illetve, sajnos, a nagyköveti idők alatt sem tapadt rá sok européer gondolat. 

Az tuti fix, hogy fogalma sincs “a cigányokról”, régen nem is látott egyet sem élőben, talán sosem beszélgetett velük. Pontosan úgy, mint Magyarország nagy része. 

Nem a cigányok radikalizálódnak: ők már rég beletörődtek a sorsukba. A nekik szánt pénz budai luxusvillákban költi el az önkormányzatuk, élükön a fideszes Flórián. A közvélemény radikalizálódik ellenük (lásd a kommenteket majd a cikk alatt). Egy bukkanó van, aprócska: az egyre jobban radikalizálódó közvélemény eddig a cigányokat olyan kifejezésekkel illette, mint “lusta” és “tolvaj”, meg “szedett-vedett banda”. 

Most hirtelen elég éles váltás ez, hogy a “tökét vakarászó”, “büdös” cigány hirtelen megtalálja majd számítását az öngyilkos merénylők között.

  1. Dadikalizálódik,
  2. fegyvert ragad,
  3. felrobbantja magát és a családját,
  4. illetve minden reggel korán kell, hogy imádkozhasson és előtte mosakodjon.

(Mert a “büdös muszlimoknak” ugyanis naponta ötször kell imádkozni és – nahát! – mindegyik előtt mosdani, aki nem tudná).

trocsanyi_laszlo_atv.jpg

(Trócsányi László, az ATV.hu fotója)

Na, most akkor melyik: lusta dög, amelyik nem mosakszik, vagy radikális dzsihádista? Van rajta sapka, vagy nincs?

A miniszter úr, akármennyire is szakterülete az összehasonlító jogtudomány, ezzel a nyilatkozatával aztán megpróbálta az Abszurd Hülyeségek Toplistáján kiütni Földi Lászlót, aki szerint a nők nem dönthetnek jól, mert nők és ezért nem is nyerhetnek háborút (és egyébként is háború van!!!!44!!!). 

Abszurd az abszurdban, hogy a minisztériumnál valamelyik eszesebje megérezte a bajt a nyilatkozat körül, megpróbálta letagadni, hogy ilyen kijelentés elhangzott volna, erre a miniszter rácáfolt a cáfolatra: megerősítette és megismételte a saját bolondságát.  

Nem csak az a gond, hogy egy igazságügy-miniszternek fogalma sincs, hogy Magyarország lakosságának jó része hogyan él, mit gondol, mit eszik, mivel keresi a kenyerét. Vagy, hogy mi fán terem az iszlám radikális része és a nemzetközi konfliktus Szíria körül. A nagyobb gond az, hogy előítéletes, ostoba gondolatait aztán a nagy nyilvánosság előtt megosztja Brüsszelben, lejáratva ezzel Magyarországot. Hiszen,

amit egy magyar miniszter kimond egy hivatalos eseményen, az Magyarország álláspontja. 

Akármekkora egetverő baromság is. 

Facebook Comments