Felelősségre vonta az ellenzéki alpolgármester a fideszes képviselőt az önkormányzatok kifosztása miatt

Felelősségre vonta az ellenzéki alpolgármester a fideszes képviselőt az önkormányzatok kifosztása miatt

“Nem engedhetjük meg, hogy a mindenkori kormány önkényesen, politikai okokból vonjon vissza már megítélt pályázati támogatásokat.”
oa.jpg

Orosz Anna, a budapesti XI. kerület városfejlesztési alpolgármestere levélben szólította fel a kerület fideszes országgyűlési képviselőjét, lépjen fel az önkormányzatok kifosztásával szemben.

Az újbudai momentumos alpolgármester szerint

a kormány forrásmegvonásai a helyieket büntetik.

(…) Nem engedhetjük meg, hogy a mindenkori kormány önkényesen, politikai okokból vonjon vissza már megítélt pályázati támogatásokat bölcsőde-, óvoda-, orvosi rendelő építésre. Nem engedhetjük meg, hogy politikai alapon dőljön el, ki, milyen arányban járul hozzá a járvány és a válság okozta terhek viseléséhez. 

A levél apropója, hogy a tavaly elveszített önkormányzati választások után a Fidesz-kormány sorozatban bünteti ellenzéki önkormányzatokat: a gépjárműadót generálisan elvonta, a parkolási bevételeket egyetlen tollvonással (rendelettel) megszüntette, Gödtől a Samsung iparűzési adóját vette el, tegnap az ugyancsak ellenzéki vezetésű józsefvárosi  önkormányzattól vett el több mint egymilliárd forintnyi, már odaítélt támogatást.

Orosz Anna felszólította Simicskót, 

  • biztosítsa a választókat,hogy további önkormányzatokat nem fosztanak ki;
  • emelje fel hangját az általa is képviselt polgárok érdekében.

A levél itt olvasható.

Facebook Comments