Főpolgármesterből ketrecarcos: Tarlós teljesen pályát tévesztett

Főpolgármesterből ketrecarcos: Tarlós teljesen pályát tévesztett

Tarlós István a legutóbbi közmeghallgatáson szabályosan lehordta azokat a budapestieket, akik aggódnak a Római parti fákért és Budapest utolsó természetes partszakaszáért. A főpolgármester lekezelő modorban, arrogánsan provokált, a környezetvédőket és az érveiket azzal söpörte le az asztalról, hogy „nem szakértők”. Ehhez képest a madridi polgármester láthatóan tudja, mit jelent az a szó: „közszolgálat”.

tarlos_femina.jpg

Tarlós István nem szeret a budapestiekkel beszélni, mert kiderül, hogy elkúrta, nem is kicsit. A Római parton egy olyan gátat akar emeltetni

  • amire azért van szükség, mert illegálisan építettek rokonok, barátok és üzletfelek lakóházakat az üdülőövezetbe
  • ami nem fogja megvédeni a partot, mert a gyártója szerint is összeomlik egy hirtelen lökéstől (pl. egy sodródó fatörzstől)
  • ami miatt felszámolják az egész Római-partot és kivágnak 1500 fát

A hangulatos partszakasz helyett lesz egy acél elemekből összetákolt fal, ami nem véd, ha jön a víz, meg egy hatalmas, üres töltés.

Tegnap közmeghallgatást tartott a képviselőtestület, ahol a képviselők háromnegyede nem jelent meg, Tarlós meg a közmeghallgatás úgy értelmezte, hogy neki ki kell osztania a Római partét aggódó választópolgárokat, mintha azok az alattvalói lennének.

Egyes hírek szerint a közmeghallgatást ki se írták rendesen, elég kevesen tudtak róla – ezért mentek el rá amúgy is kevesen. 

Tarlós pedig megint elővette az arrogáns, bunkó stílusát, a HVG videóján remekül látszik minden.

 

Ehhez képest Manuela Carmena, Madrid főpolgármestere pont tegnap írta a Facebook-oldalán, hogy a buszon, az utcán és a piacon odajönnek hozzá az emberek és közösen vitatják meg vele, mi legyen a spanyol fővárossal.

Jelzik neki a problémákat, ő pedig megpróbál mindent megtenni a helyiekért.

Nahát, csodálkozunk rá innen Kelet-Európából: így is lehet? Tényleg, a főpolgármester tömegközlekedéssel jár, saját maga vásárol a piacon és csak úgy oda lehet menni hozzá? Meghallgatja a helyiek problémáit?

Sőt, menjünk tovább: Manuela Carmena asszony pár hete pont azzal dicsekedett a Facebook-oldalán, hogy a helyiek bevonásával hogyan újították meg Madrid legrégebbi közparkját, a la Quinta de Torre Arias-t, ami még a XV. században keletkezett.

Ezek szerint ott nem beépítik, hanem a helyiek bevonásával ténylegesen megújítják a zöldet – nem úgy, mint Budapesten.

 

maria_madrid_fopolgarmestere.jpg

Ehhez képest az, ahogy a kormán és a főváros vezetése átjátszotta a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-nek a Városligetet, hogy oda 300 ezer tonna betont öntsenek be… 250 milliárd forint közpénzből… 1000 fát kivágva… közben a lakosságot zöld propagandával altatva…

Látszik a különbség.

Facebook Comments