Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet: Toroczkai László betiltotta a migráncsokat meg a melegeket Ásotthalmon  

Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet: Toroczkai László betiltotta a migráncsokat meg a melegeket Ásotthalmon  

Médiahacknek kicsit durva, amikor egy polgármester gyakorlatilag visszahozza a náci Németország zsidótörvényeit Ásotthalomra – azzal a különbséggel, hogy most nem a zsidók a célpontjai a gyűlöletnek és kirekesztésnek, hanem a muszlimok, az arabok és a melegek.

 mindenkit_gyulolunk.jpg

Létezik egy olyan narratíva Magyarországon, elsősorban a szélsőjobboldalon és egyre inkább a Fideszen belül is, amelyik komolyan gondolja, hogy

  • „Brüsszel” „be akar telepíteni” „migránsokat” „erőszakkal” (a kvótát már rég elvetették, csak a magyar kormány szajkózza a magyar választóknak)
  • valamiféle háttérhatalom intézi mindezt Magyarország ellen (nyilván, a zsidók, gyíkemberek, Obama, ki más)
  • nekünk meg ellen kell állnunk mindennek és a haza fényre derül
  • mindig van egy ellenség: hol a liberálisok, hol a zsidók, hol a melegek, hol a civilek, hol a migráncsok… szörnyű, hogy igaz magyar már csak a Jobbikban maradt!

Ennek tökéletes példája Toroczkai Facebook-oldala, ahol a szélsőséges politikus (vicces ezt leírni, hiszen újabban ugyanezzel érvel a Fidesz is, mostanra ők is annak számítanak?) mindezt a gondolatmenetet már-már csurkai magasságokba emeli (mélységekbe nyomja le). 

Nézzünk néhány abszurd mondatot:

„ A külső szemlélődést megelégelve, a bűnbakkeresés helyett én inkább azonnali megoldást adok, védelmet a brüsszeli tömeges betelepítési tervvel szemben.”

A bűnbakkeresés helyett? Hiszen tudjuk, hogy a gonosz brüsszeliek, zsidók, idegenek, libcsik akarják a tömeges betelepítést, nem? Akkor már meg is van a bűnbak, akire lehet mutogatni! Milyen kár, hogy a brüsszeliek 99,99%-ának fogalma sincs arról, hogy Ásotthalom létezik-e egyáltalán. És a kvótáról sincs már rég szó – az EU-ban éppen komoly vita folyik arról, hogy kellene reagálni a menekültválságra. Toroczkai tökéletes példája annak, hogyan NEM. Nézzük:

„ A mai napon Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete megszavazta azt az előterjesztésemet, amely tulajdonképpen egy intézkedéscsomag, amely a közösségünket és a hagyományainkat védelmezi bármilyen külső tömeges betelepítési vagy felforgatási tervvel szemben. Nincs más teendő, Magyarország többi önkormányzatának csak át kell venni a preventív célú intézkedéscsomagunkat, és máris megvédtük a hazánkat.”

A jobbikos polgármester ezek után minden olyan sztereotip külsőséget felsorol, amely az iszlám vallásra jellemző és teljesen alkotmánysértő módon gyakorlatilag kitilt mindenkit a faluból, aki nem katolikus, vagy európai.

Elég szomorú, hogy ezt le kell írni: Magyarországon ma vallásszabadság van és tilos a bőrszín-, vagy más egyéb jellemzők miatt ember és ember megkülönböztetése.

Lássunk tisztán: a rendelet első része 100%-ban szembe megy minden európai normával és az Alaptörvénnyel, pontosan és hűen tükrözi a Harmadik Birodalom törvényalkotását a zsidókkal szemben. Csak most nem zsidóknak nevezi a célpontot, hanem muszlimoknak.

De még nincs vége: most jön a további bűnbakkeresés és az orosz példa (mint tudjuk, a legtöbb szélsőjobbos pártot az oroszok pénzelik Európában, valószínűsíthetően a Jobbikot is).  

„Tekintettel arra, hogy az Európai Unió nyugati felében már születtek a fentiekhez hasonló tiltó határozatok (pl. Franciaországban, Svájcban is van már precedens), ám több esetben a muszlim valláshoz kapcsolódó tiltások nem a migráció visszaszorításának, hanem a szélsőséges liberalizmus védelmének szándékával születtek, az intézkedéscsomag második részében egy keleten, Oroszországban működő törvényhez hasonló rendelettel is kiegészítettem az intézkedéscsomagot. Mi ugyanis itt Közép-Európában ismét két pogány közé kerültünk. Amíg délről a migráció, addig nyugatról a szélsőséges liberalizmus vadhajtásai fenyegetik a társadalmunkat és hagyományainkat.”

Ásotthalmon ezek után gyakorlatilag betiltják a melegeket (az Alaptörvényre hivatkozva). Ez volt a nagy felfutás után a nagy meglepetés.

Néhány megjegyzés:

  • „Szélsőséges liberális” – fából vaskarika. Ha Toroczkai mondjuk olvasott volna bármit is politikatörténetből, nem írna le ilyet. Vagy, ha tudná, hogy ezt a liberálisozást Orbán kedvenc tanácsadójának köszönhetjük, aki történetesen meleg és zsidó, biztos nem ezt használná. A liberális, pláne, arról ismerszik meg, hogy nem szélsőséges. Hiszen liberális. Vagy ez, vagy az.
  • A társadalmunkat az olyan uszító gyűlöletbeszéd fenyegeti, mint amit Toroczkai előad – hiszen mindenki ellen uszít, akinek nem tetszik a vallása, bőrszíne, vagy idegen. Az ilyen esetek elfajulásából tört ki a második világháború is.
  • Valóban született olyan határozat Franciaországban, amely betiltja az egyes arab országokban viseletes ruhákat, de ez pár hét alatt a köznevetség tárgyává vált, így visszavonták. Kínos, de Toroczkai biztos nem hallott róla még, nyilván, nem nagyon olvas francia sajtót.
  • Látszik, hogy nagyon nem akar egy platformra kerülni Nyugat-Európával ezzel a burka-betiltással, de mit csináljunk: ezt tényleg a „büdös franciáknak” volt az ötlete először. Csak ők másik alapon, a megkülönböztetés ellen alkották meg ezt az amúgy szerencsétlen törvényt. Nem pedig azért, hogy megkülönböztessék magukat a gonosz migráncsoktól.
  • Akiknek amúgy eszébe sem jut Ásotthalomra költözni: van nekik bajuk elég egy nyilas polgármester hőzöngése nélkül is. 
Facebook Comments