Munkába áll-e a holokauszttagadó tanár?

Munkába áll-e a holokauszttagadó tanár?

Az Egyenlítő blog többször írt már arról, hogy a Kurucinfó egyik hírhedt, holokauszttagadó szerzője „Perge Ottó”, valójában Zábori László.

Zábori saját Facebook-oldalának és több más interneten megtekinthető dokumentumnak tanúsága szerint a budapesti Leövey Klára Gimnázium történelemtanára, vagy legalábbis az volt, illetve az evangélikus egyház országos levéltárában dolgozott vagy dolgozik.

A holokauszt tagadása ma Magyarországon három év szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény. „Perge” cikkei alapos okot adnának egy rendőrségi eljárásra, majd egy vádemelésre. A magyar hatóságok eddig a fülük botját sem mozdították az ügyben,

kíváncsiak voltunk, a munkáltatói mit tettek.

Megpróbáltuk tisztázni a kérdést. Ezért levelet írtunk az iskola igazgatójának. Nem válaszolt. A levéltár vezetőjének, aki csak annyit felelt:

„A számunkra hozzáférhető adatok alapján megtettük a megfelelő intézkedést. Mivel azonban ezek belső információkat érintenek, kérem megértését, hogy közelebbit nem tudok közölni.
Czenthe Miklós”

Czenthe, a levéltár igazgatója, ismételt kérdésünkre már nem is felelt. Ezért az evangélikus egyház püspök-elnökéhez, Gáncs Péterhez fordultunk kérdésünkkel, válaszát még várjuk.

Ahogy a Leövey Klára Gimnázium igazgatójáét és felnőttoktatási igazgató-helyettesét is, válaszuk eddig még nem érkezett meg.

Ám ekkor azt olvastuk, az intézményfenntartó KLIK felfüggesztette állásából azt a tanítónőt, aki a Facebook-oldalán többek között Hitler-képeket és rasszista vicceket posztolt. Perge/Zábori ennél sokkal súlyosabb dolgokat követett el, ezért, gondoltuk, a KLIK-hez fordulunk.

Nos, a postmasterről a KLIK összes fellelhető címéről újra és újra visszapattant a levelünk azzal, hogy „…Lehet, hogy elutasította egy moderátor, vagy a cím csak meghatározott feladóktól jövő e-maileket fogad(…)”

klik_elnok.jpg

Kétségkívül hatékonyabbá teszi az államigazgatási munkát, ha nem kell mindenféle buta levéllel bajlódni.

Mi akkor most mindenesetre, ezúton küldjük el levelünket a KLIK elnökének, és várjuk válaszát az [email protected] címre, amely mindenki előtt nyitva áll.

 

Hanesz József
elnök

részére

Tisztelt Elnök Úr!

Az Egyenlítő blog többször is írt arról, hogy a Kurucinfó holokauszt tagadó cikkeinek szerzője „Perge Ottó” azonos Zábori Lászlóval.

Zábori László Facebook-oldalán munkahelyeként a Lövey Klára Gimnáziumot adta meg, illetve az interneten fellelhető több dokumentumban is úgy szerepel, mint az iskola tanára.

Tisztelt Elnök úr!

Kérjük tájékoztatását arról, hogy Zábori még a munkatársa-e az intézménynek, s ha igen, akkor a napfényre került információk birtokában kívánják-e a továbbiakban is foglalkoztatni?

Illetve, ha már nem dolgozik Önöknél, akkor mikor és miért szűnt meg a munkaviszonya?

Örömmel figyeltük, hogy a Hitler képeket posztoló pesterzsébeti tanár ügyében milyen gyorsan eljártak, ezért reméljük, ebben a jóval súlyosabb ügyben is határozottan lépnek.

Tájékoztatom, hogy válaszát blogunkon közzétesszük.

 

Facebook Comments