Ha nincs sok időnk, itt a dobálós pite
Ha nincs sok időnk, itt a dobálós pite

Ha nincs sok időnk, itt a dobálós pite

Ez nem valami harci eszköz, hanem a mentő sütemény, ha elhavazódunk a húsvéti főzőcskézésben vagy akár a hétköznapokban, de mégis ennénk valami házi készítésű édességet. A bármilyen gyümölccsel elkészíthető tejes pite, amit most mutatok még heti egyszer egy három hónapos kisbaba mellett is belefér. És mivel valami kis gyümölcs mindig...

Tovább olvasom

Sajttal töltött csirkemell újragondolva
Sajttal töltött csirkemell újragondolva

Sajttal töltött csirkemell újragondolva

Emlékszem gyerekkoromból a mirelitsajttal töltött csirkemellre. Annyira mély nyomott hagyott, hogy egészen mostanáig valami tudattalan módon kerültem ezt az ételt. Jöhettek a gyümölccsel töltött húsok vagy akár zöldségesek, de a sajtot kerültem, mint ördög a tömjénfüstöt. Ez a recept azonban feloldotta a gátlásokat (persze köze sincs a mirelit sajtos csirke...

Tovább olvasom

Dobjuk föl a roston sült csirkemellet!
Dobjuk föl a roston sült csirkemellet!

Dobjuk föl a roston sült csirkemellet!

Van az utcánkban egy kis olajos kifőzde, akiknek a megállító tábláján az szerepel, hogy roston csirkemell mindig rendelhető. És valóban, a roston csirkemell gyors és egyszerű étel, ami mindig kéznél van, és 10 perc alatt elkészíthető. Csak egy idő után kicsit unalmas. Mutatunk néhány olyan ötletet, amivel feldobhatjuk, de az...

Tovább olvasom

Gubák rajongóknak
Gubák rajongóknak

Gubák rajongóknak

Gyakran találkozom az interneten gubareceptekkel, próbálgatom a szimpatikusakat, de azért legtöbbször a nekem bevált recept kisebb-nagyobb módosításával kísérletezek. Most pedig a két legeredményesebb próbálkozásomat mutatom meg a bevált alapreceptem mellett. Tartalmasabb levesek mellé második fogásnak, vagy vacsorára is gyakran...

Tovább olvasom