Rogán 2014-ben még “szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy az ingatlanjai többszázmillió forintot érnének

Rogán 2014-ben még “szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy az ingatlanjai többszázmillió forintot érnének

Most viszont már azt állítja, hogy azokból van a 800 milliója. ra_2.pngA közhiedelem szerint a válás olyan, mint a tornádó: viszi a házat, kocsit, mindent. Kivéve persze, ha a NER egyik korifeusáról van szó. Mert ők egyenesen meggazdagodnak a válásuk révén. Vagy legalábbis láthatóvá válik a vagyonuk náluk maradó része.

A propaganda- és kabinetminiszter vagyonnyilatkozatából (zip) például 2020-ra eltűntek az ingatlanok, viszont megjelent több mint 800 millió forint készpénz.

Rogán Antal ezt azzal magyarázta, hogy a válása után eladta csaknem minden ingatlanját, abból jött össze a közel milliárdos vagyon.

6 évvel ezelőtt, amikor Rogán szinte hetente volt kénytelen módosítani a vagyonnyilatkozatát, hogy beismerjen újabb és újabb ingatlanokat, még tagadta, hogy ez az ingatlanvagyon többszázmillió forintot érne. Az erről szóló állításokat egyenesen

durva csúsztatásnak és szemenszedett hazugságnak nevezte.

Most meg az állítja, mégis annyit értek. A két állítás – a 2014-es és a 2020-as – egyszerre nem lehet igaz. Amiből az következik, hogy

  • vagy most hazudik, és a készpénznövekmény nem az ingatlanok eladásából származik;
  • vagy akkor hazudott, és a vagyona már akkor többszázmillió forintot ért.

Továbbá: ha az ingatlanok eladására válása miatt kényszerül Orbán kormányzati jobbkeze, az azt jelenti, az eladási árat feleznie kellett a (volt) feleségével. Amiből viszont az következik, hogy az ingatlanok a 800 millió csaknem dupláját érték.

Ami felveti azt a kérdést, hogy pontosan honnan is származik a Rogán-vagyon.

Ha feltesszük, hogy 22 éves politikai szerepvállalása alatt végig havi nettó egymillió forintot keresett (ami messze felső becslés: se polgármesterként, se országgyűlési képviselőként nem volt végig ekkora nettó jövedelme), akkor sem jön ki még 800 millió forintos érték sem.

A legális jövedelme még akkor sem alapozhat meg ekkora vagyont, ha beleszámoljuk az ingatlanok értéknövekményét és a “feltalálóként” (egy digitális aláírási módszer hasznából részesül), valamint ha feltesszük, hogy az utóbbi bő két évtizedben

  • nem evett,
  • nem ivott,
  • nem tartotta el a feleségeit és gyerekeit,
  • az élvezeti szerek és  a helikopterezés is tökingyen volt,
  • valamint a Gucci-táskát és a homárlevest se ő fizette.

A kérdés továbbra is nyitott: honnan van a pénz. Az lehet akár méltányolható indoklás, hogy az eladott ingatlanok jelentik a 800 millió forrását, de arra pillanatnyilag nincs pillanatnyilag nincs elfogadható magyarázat, hogy maguk az ingatlanok milyen összegből származtak.

Mindent nem lehet a nagymama örökségére fogni.

Az életem nyitott könyv

mondta Rogán 2014-ben. Attól azonban nem kell tartania, hogy a hatóságok is olvasnának belőle, miután 2016-ban az Orbán-kormány megszüntette az adóhatósági jogát vagyonosodási vizsgálat folytatására. 

Nyilván puszta véletlenségből.

Facebook Comments