Saját alaptörvényét is megsérti a kormány

Saját alaptörvényét is megsérti a kormány

Akad néhány probléma azzal a tervel, hogy az Orbán-kormány az eltés gender szakra válaszul, bevallottan propagandacéllal  saját ideológiáját szolgáló családtudományi képzést indít a Corvinuson.retvari_balog.jpg

1. A gender szak nemzetközileg elismert társadalomtudományi ág, ha tetszik ez a Fidesznek és a KDNP-nek, ha nem. Oktatják, hogy nem mást ne mondjunk, a Harvardon, Orxfordban, Cambridge-ben is.

2. A gender magyarországi oktatását az egyetem, azaz az ELTE kezdeményezte, mindegy, ki mit gondol erről, ez az egyetem dolga. Ha nem tetszik, mert például haszontalannak tartjuk, akkor nem muszáj felvenni és tanulni.

3. Lehet, a gendert haszontalannak tartani természetesen, mert a munkaerőpiac, de milyen karrierlehetőségei lesznek annak, aki a családtudományok mestere?

4. Ellentétben az eltés gender szakkal, a corvinuszos családtudományi képzést nem az egyetem indítja, hanem a kormány. Kevés az esély arra, hogy a Corvinus komisszárjának kinevezett rezsimideológus Lánczi András ellen tud, vagy ellen akar állni a kormány kezdeményezésének.

5. Pedig ellen kellene. Magyarország hatályos alaptörvénye ugyanis azt tartalmazza, hogy

X. cikk (2) Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. 

A Fidesz és a KDNP képviselői már elfelejtették, mit szavaztak meg öt éve, vagy csak annyira veszik komolyan saját alkotmányukat, mint mindenki más.

+1. Különösen vicces, hogy a gender szakot a KDNP-s Rétvári áltudománynak nevezi,  valamitn

félrecsúszott, kreált zagyvaságoknak.

Ezen az alapon sokkal nagyobb joggal lehetne áltudományos, kreált zagyvaságnak nevezni azt a szakterület, amelyik azt oktatja, hogy volt egy ember, aki

  • úgy született, hogy az anyja nem feküdt le senkivel, szűz maradt a szülés után is.
  • A gyerek meg hangokat hallott, hallucinációi voltak, azt hitte, ő a világ ura,
  • és hogy vége lesz a világnak, de őt majd megmentik a kivégzéstől.
  • És amikor ez nem történt meg, akkor eltűnt a holteste, tehát egészen biztosan feltámadt.

Ez a teológia. És ez a KDNP . meg Balog, aki református pap – szerint nem áltudományos, kreált, babonás zagyvaság, viszont a gender studies az.

Facebook Comments