Simicska a választások előtt Orbánra nézve kompromittáló, karaktergyilkos dokumentumokat hozna nyilvánosságra

Simicska a választások előtt Orbánra nézve kompromittáló, karaktergyilkos dokumentumokat hozna nyilvánosságra

Ezt ő maga terjeszti “közéleti szereplőkkel” folytatott beszélgetéseiben. Legalábbis ezt állítja a Hetek egy hosszabb cikk egy eldugott mondatában. Meg azt is, hogy a Fideszben tartanak a dologtól.gnap.jpg

Azt pillanatnyilag nem lehet tudni, hogy ezek az állítások mennyire az ATV-HírTV, azaz a Simicska és Németh Sándor egyháztulajdonos közötti médiaháború részei, de ha igaz, akkor

Orbán egykori pénztárnoka tényleg beveti a leggyilkosabb fegyvert, ami csak rendelkezésére áll, és amire már legalább két éve vár Orbán ellenzéke.

Simicskánál – talán Lévai Anikón kívül – senki nem ismerni jobban Orbánt, egészen biztosan sokat tud róla. Kérdés persze, hogy mit tud ebből bizonyítani.

És a másik kérdés, hogy milyen jellegű dokumentumok lesznek ezek. A Hetek cikke arra utal, hogy

az ügynöküggyel, Orbán állítólagos ügynökmúltjával kapcsolatosak.

A hetilap amúgy szinte csak mellékesen érinti ezt a szálat, a cikke főleg a Jobbik-Simicska kapcsolattal foglalkozik, amire a kormánypropaganda is felfűzi az ügyet, mintha ez valami meglepő újdonság volna, és Orbán nem ezzel vádolta volna meg Vonát néhány hete, amikor arról beszélt, hogy nem ő, hanem a Jobbik elnöke szokott férfiak szoknyája mögé bújni. (A szoknyázás amúgy nem buzizásnak indult, Vona emlegette először, hogy Orbán ne bújjon Tarlós szoknyája mögé olimpia-ügyben.)

Az ügynökügy amúgy nem érdekel ma már senkit – széles választói csoportokat legalábbis. Más a helyzet azonban, ha Magyarország miniszterelnökének esetleges besúgói múltjáról van szó.

Vona hétfőn, Áder elnökké választása után Orbán arra szólította fel, mondja ki egyenesen, hogy ügynök volt-e, vagy sem. Egészen az volt az ember érzése, azért kell az amúgy kategorikusan tagadó válasz, hogy ezzel majd

szembesíteni lehessen a miniszterelnököt, miután előkerültek az állítását meghazudtoló, az ügynökmúltját bizonyító dokumentumot.

Ha előkerülnek egyáltalán.

A Fideszben azonban alighanem tartanak ettől. A helyzet annyira komoly, hogy a Hetek szerint a napirend előtti szóváltás után

Orbán Viktor tágabb csapatában tanácskozást tartottak arról, hogy mire játszhat Vona Gábor.

Ha Orbán olyan érintetlen lenne, mint Semjén Zsolt biológiakönyve, akkor nem lett volna szüksége tanácskozásra. Valami ilyet neveznek válságstábnak.

A Hetek azt írta, 

Simicska egyébként ezeken a beszélgetéseken (az ún. közéleti szereplőkkel folytatott beszélgetésein – B1 blog) rendre adomaszerűen elmeséli Orbán Viktorral való szakításának a körülményeit, illetve azt, hogy kötelességének érzi, hogy mindent megtegyen a miniszterelnök megbuktatásáért, és utalgat arra, hogy milyen koncepcióval rendelkezik ennek a kivitelezéséhez.

Eszerint a választásokhoz közeledve Orbán Viktorra nézve súlyosan kompromittáló „karaktergyilkos dokumentumokat” hoznának nyilvánosságra, aminek következtében megrendül a Fidesz eddig töretlen népszerűsége. Ennek a politikai „kataklizmának” pedig a Jobbik lesz a haszonélvezője. 

És ez már magyarázhatja azt, hogy Simicska fia, Ádám, miért állt elő a héten a nagyhangú nyilatkozatával. miszerint a Jobbiknak kétharmada lesz a következő évi választáson. 

Eszerint a stratégia a következő:

  • előállnak az ügynökpapírokkal,
  • a Fidesz-szavazók egy része kiábrándul és elpártol Orbántól,
  • majd nyilván a Jobbikhoz áll,
  • ahová becsatlakoznak a kormányváltás akaró balosok, mint akik Vonától várják Orbánt leváltását.

Ez volna a Simicska-féle mesterterv.

Ettől várják a kétharmadot, már a jobbikos kétharmadot. Vagy legalább a választási győzelmet.

De ehhez mindenképpen kell valamilyen kataklizmaszerű változás a magyar politikában, mert pillanatnyilag Orbán és a Fidesz simán vezet, a Jobbik meg csak a harmadik. Az MSZP önállóan is megelőzi, a baloldali ellenzéki szavazók jelenleg kb. kétszer annyian vannak, mint a kormányváltást akarók, de jobboldaliak.

Simicska amúgy két éve már egyszer előállt Orbán ügynöksztorijával. Akkor azt állította, Orbán azt mondta neki, alá akartak íratni vele, de ő ellenállt. 30 éven át elhitte neki, de most, hogy csak úgy simán kivágta a hatalomból, már nem tudja, mit gondoljon.

Akkor az nem rengette meg Orbánt. Talán elültette a gyanút, de nem bizonyította meg a vádat, és nem tántorította el a jobber szavazókat a Fidesztől.

Ezúttal valami erősebb dologra lesz szükség, valamilyen egyértelmű bizonyítékra.

Vona most az atv.hu-nak azt mondta, nem beszélt Simicska Lajossal a parlamenti felszólalása előtt „az ügynök ügyről”, így – a miniszterelnök ádáz ellenségévé vált egykori harcostárs – nem is adott semmilyen muníciót neki Orbán Viktor megszorításához. Nincs olyan információja,  ami túlmutat a már ismerteken. „De ha bármi lesz, azt azonnal nyilvánosságra fogom hozni.”

Facebook Comments