Váratlan fordulat: rövid időn belül háromszor is igazat írtak Rogánék lapjai

Váratlan fordulat: rövid időn belül háromszor is igazat írtak Rogánék lapjai

Mondjuk ehhez az kellett, hogy bíróság kötelezze őket erre. fn.jpg

A kormánypropaganda vezérhajója, a Rogán-féle propagandairoda megbízásait szervilisen teljesítő Origo először ezt közölte:

2018.02.17.-én megjelent „Kiderült, hogy miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter” című cikkünkben valótlanul állítottuk Juhász Péterről, hogy megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát, és valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter személyisége agresszívvá torzult.

Néhány órával később meg ezt:

A 2018. július 26-án „Újabb jobbikos korrupciós botrány: lefizethették a küldötteket – hangfelvétel” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártigazgatója pénzt és „bármit” kínált egy küldöttnek, ha a párt tisztújító kongresszusán Sneider Tamásra szavaz, és azt is, hogy mindez egy, a birtokunkba került hangfelvételből kiderül.

Valótlanul állítottuk, hogy Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke Szabó Gábor megbízásából kínált pénzt és „bármit” egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz a párt tisztújító kongresszusán.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy olyan hangfelvétel került a birtokunkba, amelyen Szabó Gábor egy jobbikos küldöttel beszél.

Azaz azt állították, van egy hangfelvételük, van valami megfogható dolog, egy bizonyíték a kezükben. De nem volt.

Teljesen az ujjukból szopták az egészet.

Mindezt nem sokkal azok után, hogy egy másik kormánylap, a Figyelő kénytelen volt elismerni, hogy

A 2019. január 15. napján megjelent »Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető« című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.

Pár hete az Átlátszó számolta össze, hogy 2018-ban 109 helyreigazítási pert veszített a kormánymédia. Míg a valódi sajtó mindössze 14-et: sper.jpg

És – mint azt a kormánytól és propagandájából tudjuk – ma Magyarországon balliberális médiatúlsúly van, tehát a kormánymédia jóval kevesebb felületen hozta össze a 700 százalékkal több helyreigazítást (amiben a fentebb közölt 3 természetesen még nincs is benne).

Az történik, hogy teleköpködik és elárasztják a nyilvánosságot az ujjukból szopott álhírekkel, a választás után még közlik a helyreigazítást. Úgyis megragadt már akkorra valami a választók fejében. És még  

van pofájuk ezek után fakenewsozni bárkit is.

A legszebb az egészben persze az, hogy a hivatásszerűen hazudó kormányújságok a KESMA nevű alapítvány alá tartoznak, amelynek létrehozatalát és engedélyezését Orbán Viktor közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette.

Amiből persze az következik, hogy Orbán szerint a valóság tagadása és az iparszerű hazudozás nemzetstratégiai jelentőségű közérdek.

Facebook Comments