Az ingatlanpanamás polgármester szerint „tudatos félremagyarázás”, hogy fillérekért kaptak a haverok lakásokat a Várban

Az ingatlanpanamás polgármester szerint „tudatos félremagyarázás”, hogy fillérekért kaptak a haverok lakásokat a Várban

Nem mindennapi kommunikációs ámokfutást rendezett a Várnegyed című kerületi lap, hogy valahogy kisikálja a botrányból Nagy Gábor Tamás polgármestert, akiről kiderült, hogy egyszemélyi joga dönteni a bérbeadandó kerületi ingatlanokról és ezt alaposan ki is használja: milliós lakásokat kaptak a csókosok fillérekért. nagy-gabor-tamas.jpg

Az előzmények

Nagy Gábor Tamás ingatlanügyei akkor kerültek – érdekes módon – a sajtó szemszögébe, amikor Zsidai konyhájában csúnya dolgokat találtak egy ellenőrzésen és bezáratták. Erről mi is írtunk. 

Azóta nem telik el nap, hogy ne történne valami az albérlet-botrányban, például kiderült, hogy nem is Orbánék, hanem Gyurcsányék állnak az egész botrány kirobbantása mögött.    

Az polgármesterről az is kiderült már, hogy nincs nagyon a humoránál, amikor a sajtó elkezd kérdéseket feltenni és szeret egy-egy szóval válaszolni.

Ezért meglepő, hogy a Várnegyed című újság március 9-i száma egy egész vezércikket szentelt a témának, amiben „tudatos félrevezetésnek” titulálták az egész ügyet. (Ha borzongani akar, hogy eddig milyen eseteket tárt fel a sajtó, kattintson ide, a K-monitor oldalán szépen sorjáznak a nevek és a rokonság: a Várban, ahol lakást bérelni, vagy venni képtelenség, pár ezer forintért kaptak nagypolgári ingatlanokat a csókosok.)  

A cikkben a polgármester tulajdonképpen egyszerűen

  • tudatos félremagyarázásnak
  • vádaskodásnak
  • és félreértésnek nevezi

hogy milliós ingatlanokat kaptak meg a haverok fillérekért.

Az egész ráadásul 1995 óta folyik háborítatlanul, vagyis a polgármester ingatlankiadásai milliárdokkal károsították meg a kerületet, vagy a közt.

Nagy Gábor Tamás a cikk szerint azzal védekezett a képviselőtestület ülésen:

azért adta fillérekért oda az ingatlanokat, mert a bérlők – főleg idős emberek és családok – nem tudnák állni a „megnövekedett költségeket”.

A Várban. A nagypolgári, műemlékvédelem alatt álló ingatlanok költségeit. A „szegény” bérlők.

(Elképzeljük, ahogy a szegény bérlők a Várból lesietnek a Lehel téri piacra csirefarhátért. A Porsche Cayenne-nel…?) 

Csak, hogy érzékelje, milyen szegények is ezek a bérlők, mondunk pár példát, hogy kik jutottak lakáshoz: 

  • a volt önkormányzati pénzügyi igazgatója, aki most a Forster Központ gazdasági elnökhelyettese és 60 ezerért havonta;
  • a budavári Ruszwurm cukrászda melletti lakást az üzemeltető Szamos család egyik tagja;
  • a polgármester (akkor még) felesége havi 100 ezerért kapott meg egy Pala utcai 100 négyzetméteres lakást 2010-ben;
  • vagy maga a polgármester, aki egy 71 négyzetméteres lakást bérelhet 2013 óta 81 ezerért a Táncsics utca 23.-ban.

rogan_nagy_gabor_tamas.jpg

Rogán Antal és Nagy Gábor Tamás – példát mutatnak ebben a sötét korban

A cikkben a polgármester maga is bevallja, hogy a lakások 80%-a után „szociális lakbért” fizetnek a bérlők. A magyarázat pedig azzal kapcsolatban, hogy miért nem piaci alapon adja ki az önkormányzat ezeket a lakásokat és hogy harácsolhat magának ennyit össze, így hangzik:

„Az önkormányzat köztestület, nem pedig ingatlaniroda.”

Nyilván, ezért kótyavetyélik el a közvagyont a rokonoknak és a haveroknak. Meg saját maguknak.

Nagy Gábor Tamás a cikkben azt is hozzáteszi:

„Az önkormányzat kiírja a pályázatban a minimális bérleti díjat, a pályázatra jelentkezők meg maguk döntik el, mennyi bérleti díjat tudnak vállalni.”

Nyilván, ha valakit megkérdeznek, mennyivel többet szeretne fizetni valamiért, lelkesen közli majd, hogy a dupláját, nemde…?  

A polgármester ráadásul a cikkben nem mindennapi szociális érzékenységről tesz tanúbizonyságot (vigyázat, irónia): szerinte ez

„A konstrukció segítséget nyújtott a devizahiteles családoknak, akik másként nem tudnák megoldani a lakhatásukat.”

Ezen a ponton sem szakadt be a képviselőtestület felett a plafon, sőt, Nagy Gábor Tamás arcbőre is rendkívül jól bírja a strapát.  

Amikor az ellenzék – a beszámoló szerint – “nekitámadt a polgármesternek” a testületi ülésen, az kommunistázni kezdett: nem tud támogatni olyan javaslatot, hogy a bérlőktől adminisztratív eszközökkel elvegyék a lakásukat, mert az másnak kell. – Ennek a történelmi korszaknak már leáldozott – tette hozzá.

Nem, nem úgy néz ki. Az a korszak tovább él az első kerületben. Még jó, hogy a polgármester úr ennyire etikus és tekintettel van a Várban magukat meghúzó devizahitelesekre!

Facebook Comments