Orbán totális háborút indított Botka ellen

Orbán totális háborút indított Botka ellen

Szintet lépett a kormánypropaganda a szegedi polgármester elleni támadásban. orbot.jpg

Az önkormányzati választásig még 10 hónap van hátra, de a kormánysajtó kijelölte az elsőszámú célpontot és ellenséget. Az Origo – amit már lakájmédiának sem lehet nevezni, mert nem média: közvetlenül a Rogán-féle propagandairodán írják és szerkesztik – minden egyes nap több vezető cikkben foglalkozik Botka László vélt ügyeivel, ami már önmagában is jelzi, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány mit tekint a fő feladatának.

Az elmúlt években felépítette párhuzamos valóság ismeretében az nem nagyon meglepő, hogy a Botka elleni vádjaikat semmivel nem tudják alátámasztani. A Fidesz belebukott az önkormányzati parkolóügybe (aminél már vádat sem lehetett volna emelni), majd a Szeviép-ügybe is (börtönbüntetésre ítélt cég esetében Lázár János érintettsége is hamarabb kimutatható, mint Botkáé), de nem adják fel.

  • Hiába volt már ítélethirdetés is a Szeviép-ügyben, a Fidesztől, az MSZP-n, Gyurcsányon és a DK-n át Lázárhoz és a Fideszhez visszataláló politikai szélhámos, Szabó Bálint újra feljelentést tett (és az MTI kötelességtudóan beszámolt a kalandor magamutogatásáról). Hátha ezúttal megállapítja a nyomozás a szegedi városvezetés érintettségét, vagy méginkább: hátha megragad valami a lejáratásból a választók fejében.
  • A kormánymédia ugyanezen ügyködik: az Origo egy olyan állítást is tényként hozott le címlapon, amit már 2 éve leírtak, és nemcsak jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy hazudtak, de le is hozták a helyreigazítást.

Ez azért mindenképpen nóvum még a Rogán-féle fakenews-univerzumban is:

nemcsak hazudnak, de tudomást se vesznek róla, hogy egyszer már lebuktak vele.

helyre.jpgNyilván lesz majd egy újabb per, aztán egy újabb bírósági ítélet, majd egy újabb helyreigazítás, de akkor már egy újabb hamis tölti ki a Fidesz-szavazók fejében a már megcáfolt helyét.

Úgy tűnik, a Fidesznek semmi sem drága az ügyben. Nem elégszenek meg azzal, hogy az országos propagandasajtó, a kormánytévé, Hír Tv, Echo TV szentháromság, az MTI, a kormányrádió, az Origo, Pesti Srácok, a 888, a Mészáros-féle megyei lapok öntik a lejárató hamis híreket, és még azzal sem, hogy hozzájuk került a Csongrád megyei napilap, a Délmagyarország, hanem

külön propagandamédiát állítanak fel a szegediek agyának átmosására.

A Narancs híre szerint

  • a szegedi Fidesz-média kiépítése a kormánymédiától néhány éve nyugdíjba ment, azóta Dunaújvárosban és Nagykanizsán is ugyanilyen projekttel összefonódott, a függetlenségre sokat sosem adó, vérjobber exújságíró, Belénessy Csaba feladata lesz,
  • míg a politikai komisszári feladattal Orbán korábbi fotósát és Facebook-szerkesztőjét, a kormánymédiától néhány hónapja elbocsátott Kobza Miklóst bízták meg. Az ő feladata lesz összehangolni az offenzívát. A dolgát olyannyira komolyan veszi, hogy H. Kovács László néven máris publikál az egyik helyi propagandaorgánumban, a Szegedma.hu-n.
  • De nemcsak Pestről, Pécsről is importálnak agitprop szakembert: Kapitány Gergely Páva Zsolt polgármester bizalmi embere volt Pécsen, most szintén a Szegedmán ír Arnold Lajos álnéven.

Felvonultatták tehát a nehéztüzérséget, a háború elkezdődött. Tekintve, hogy a választás csak 2019 őszén lesz, azt mutatja, hogy

a Fidesz számára mindent megelőz Szeged megszerzése.

Hogy pontosan miért kell ez nekik ennyire, és hogy pontosan kinek kell ez a Fideszben, arról csak feltételezéseink lehetnek, bár a minden erőt megmozgató offenzíva arra utal, hogy nem Lázár, nem a helyi Fidesz, hanem maga Orbán adhatta ki az utasítást Botka levadászására.

  • Egyfelől Budapestet biztosítottnak láthatja, mert hiába roppant meg a Fidesz támogatottsága a fővárosban, Tarlós népszerűbb, mint a pártja, és Puzsér meg az LMP biztosítani fogja az ellenzéki szavazatok megosztását.
  • Másfelől igazán bosszanthatja, hogy néhány fővárosi kerületet, mint Angyalföldet leszámítva, Szeged az egyetlen jelentős magyarországi település, amelyre 16 éve nincs befolyásuk.
  • Továbbá ott van az a lehetőség is, hogy közpénzjellegüket elveszített 1000 milliárdokat az Orbán-rezsim további balkáni befolyás- és vagyonszerzése kívánja felhasználni, Szeged pedig remek ugródeszka lehetne számukra Szerbia felé.
  • Valamint az sem zárható ki, hogy Orbán nem felejtette el Botkának, hogy tavaly kihívója volt a miniszterelnöki posztért, és a lehetőséget is meg akarja szüntetni, hogy esetleg ismét az legyen.

Alkalmasint az utóbbi lehetőségre utalt Botka is egy minapi Hvg-interjúban:

Néhány hónapja bejött hozzám egy fideszes képviselő azzal, hogy neki már most felfordul a gyomra, semmilyen módon nem tud azonosulni azzal, ami jön, és készüljek föl a legocsmányabb dolgokra. Visszakérdeztem:

„Ennyire kell Orbánnak Szeged?” Mondta, hogy igen, és „ennyire kell a te fejed is”.

(…) Két lehetősége van egy ellenzéki politikusnak vagy bárkinek az országban… az egyik, hogy vagy tudomásul veszik, hogy mi a szerepük a NER-ben, mivel nem hisznek a győzelemben, tudomásul veszik, hogy őfelsége jól fizetett ellenzékének vagy a rendszer alvállalkozójának lenni elfogadható, avagy nem hódolnak be, viszont akkor szembe kell nézni a legaljasabb támadásokkal.

 

Facebook Comments