7 eset, amikor a kormánysajtóból előbújt az őszinte náci

7 eset, amikor a kormánysajtóból előbújt az őszinte náci

Ez ám a morális fölény. gg_2.jpg

Miközben a kormánypártok irgalmatlan erőfeszítéseket tesznek, hogy magukról  elhárítsák, a Jobbikkal kiegészülő egységes ellenzékre – tu quoque alapon – rábizonyítsák a szélsőjobboldaliság, az antiszemitizmus és a náciság vádját, naponta kerül elő egy bizonyíték, hogy jobban járnának, ha a saját médiájukban keresnék a neonyilasokat, a pár évvel korábbi Jobbik-retorika örököseit.

Íme 7 eset, amikor a NER-agitátorokból előtört az őszinte, elementáris szélsőjobboldaliság:

1. Pozsonyi Ádám a 888-on értekezett a “faji öntudatról”, ami szerinte a létezés alaptörvénye.

2. Az újraindult kormánylap, a Magyar Nemzet úgy látta jónak, hogy a újság 80 éves történtéből a címlapos vezércikkében egy 1939 januári publicisztikából idézzen hosszasan, amelyben az akkori kormányfő politikája mellett álltak ki. 1939 januárjában a miniszterelnök Imrédy Béla, az utóbb kivégzett háborús bűnös volt.

3. A lap később sem tagadta meg magát: csütörtökön Lenhardt Balázs volt jobbikos képviselő, a Kurucinfó oszlopos szerzője írhatott bele hosszú cikket, aki korábban arról értekezett, hogy “az MTK zsidó csapat, azért nem szeretjük”.

4. Miközben Sneider Tamás jobbikos pártelnök felesége karlendítésének kiemelt helyet szentel a kormánymédia, saját szerzőitől sem áll messze a náci üdvözlés: Oláh Gellért egy egyértelmű karlendítés miatt kényszerült felmondani a 888-nál.

5. A kormánysajtó 3 szerzője, Megadja Gábor, Ambrózy Áron és Vésey Kovács László az Echo TV-n állt neki burkoltan zsidózni, és Jákob Péterként emlegetni a Jobbik szóvivőjét. Az Echo TV elhatárolódott, elnézést kért, megígérte, hogy nem hívja meg őket többet, de nincs hír arról, hogy főmunkaadóik, a Pesti Srácok és a 888 is kirúgta volna az őszinte kormánypárti agitátorokat.

6. Ugyancsak nincs hír arról, hogy bármi baja lett volna Trombitás Kristófnak, aki az állami M5-ön követelt hősöknek kijáró bánásmódot Budapest 1944-es védőinek, a Waffen SS tagjainak és a nyilasoknak.

7. De neki amiatt sem kellett távoznia, hogy meleggyógyászattal foglalkozó műsort vezetett, ahol betegségnek minősítettek egy nekik nem szimpatikus szexuális preferenciát.

Ez csak az utóbbi napok termése. És akkor például Bayer Indokzsidó, Mi A Teendő, Cigánygázolás Esetén, továbbá Eritreai Állatok Zsolt, a fehér keresztény férfiak hős védelmezője még visszafogott is volt a héten. De nem volt rá szükség, van utánpótlás bőven.

Úgy tűnik tehát, a Fidesznek volna hol keresni a nácikat. Nem is kell nagyon messzire mennie hozzájuk. És ezek után értekezett Gulyás miniszter a kormánysajtó morális fölényéről.

Hiába, nem lehet büntetlenül rasszista-uszító kampányokat folytatni, vagy zsidó öregemberek gonosz (persze fiktív) tervével teleplakátolni az országot. Ezek a maguk módján sikeresek voltak, a Fidesz az utóbbi 4-5 évben integrálta a szélsőjobboldalt, amit most megpróbál letagadni, kurvának is, meg szűznek is látszani, de nem túl nagy sikerrel.

Embert barátjáról, kormányt nácijáról. Egy autoriter, fajvédő kormánynak az emberei is azok leszek, és fordítva: sokat elárul a kormányról, ha a nácik támogatják. 

Facebook Comments