Április elsejei tréfa a rendőrségtől: körözik Tiborcz Istvánt

Április elsejei tréfa a rendőrségtől: körözik Tiborcz Istvánt

Nyugi, persze, hogy nem Őt! Ő éppen 50 millás merci terepjáróban furikázik és éppen lopja ki a közpénzt tőlünk. Szóval, csak a szokásos.

tiborczot_korozi_a_rendorseg.png

Van még humor a szervnél: a Rendőrség a Police.hu-n tette közzé április elsején, hogy kifosztásért körözik Tiborcz Istvánt. A körözés szerint 1966-ban született férfi ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. 

Természetesen Orbán Viktor vejét – akinek a neve szintén Tiborcz István -, nem körözi senki. Sőt: az Elios-botrányból is úgy sikerült kiszabadulnia, hogy a magyar állampolgárok szépen kifizették neki a pénzt, hiszen az EU-támogatást végül nem vette fel Magyarország. Így gyakorlatilag az egész túlárazott, korrupt és minősíthetetlenül rossz kivitelezésű projektet az adófizetők pénzéből finanszírozta az állam (vagyis: Tiborcz apósa, Orbán Viktor). Dacára mindezt annak, hogy az adófizetőknek ehhez semmi kedve nem volt, ahogy azt annak idején mi is megírtuk. Ez volt az az ügy egyébként, amiben a NAV 4 évig olyan keményen nyomozott, hogy egytelen embert se sikerült kihallgatniuk, majd később persze az ügyészség is megbízta a Nemzeti Nyomozó Irodát a nyomozással, de  – bűncselekmény hiányában – megszűntették az ügyet, hiába volt az OLAF nyomozása. 

A rendszer tehát teljes immunitást adott a miniszterelnök vejének,

aki él is a lehetőségekkel: a Válasz Online vette észre (pont aznap, április elsején, hogy a másik Tiborczot körözni kezdték), hogy a Tiborcz István-féle BDPST Zrt. a köztulajdonú (állami) Budapest Bank 2,99 milliárd forintos kölcsöne segítségével újítja fel a pesti Szabadság térre néző Adria-palotát. Tehát megint 3 milliárdnyi közpénz vándorol a Tiborcz-fiú zsebébe, ahogy Ráhel fogalmazott: saját lábra álltak

Ez a Budapest Bank-ügylet azért is különös, mert a gigahitelhez kapcsolódó szerződéseken a BDPST képviselőjeként Sájer Gábort jelölték meg, vagyis újra aktiválták a régi eliosos bandát. Sájer korábban ugyanis az Elios vezéreként működött – később viszont látszólag levált a kormányfő vejéről, és független üzletemberként pozícionálta magát – írta a Válasz Online.

A tények mellett a lap hallott egy pletykát is: forrásaik szerint a papíron Mészáros Lőrinchez tartozó, de Tiborcz István köreivel is rokonítható informatikai mamut, a 4iG Nyrt. a közeljövőben felvásárolhatja a T-Systems Magyarország Zrt.-t.

tiborcz_50_millas_terepjaroban.jpg

Nem is csoda, hogyha van mit a tejbe aprítani, akkor Tiborcz (megintcsak nem a körözött, hanem a mienk)  nem adja alább: 50 millás merci terepjáróval furikázik Budapesten. Ha esetleg mégis üldözőbe venné a Rendőrség, ezzel a Mercedes G-osztályú terepjáróval akkor se lenne probléma a menekülés. (Ha, és ne is feltételezzünk ilyet, ne adj’ isten, esetleg valamikor rendszerváltás állna be Magyarországon, a Polt Péter-féle kézivezérlésű ügyészség hirtelen mégis megtalálná azokat a bizonyítékokat az Elios-ügyben, amiket a sajtó már többször feltálalt). Az Átlátszó egyik olvasója fotózta le ugyanis Tiborczot nemrég a csillivilli terepjárójában. Jó megy neki a mi pénzünkből.

Képek: police.hu, atlatszo.hu

Facebook Comments