A kormányról váratlanul kiderült, hogy megint hazudott

A kormányról váratlanul kiderült, hogy megint hazudott

Vagy a propagandisták nem tudnak szöveget értelmezni.ovi_6.jpgA börtönbizniszes cigányozás megmutatja, tényleg visszatért Orbán évek óta száműzött, médiájától is megfosztott varázslója. Habony Árpád azonnal épített is egy alternatív univerzumot, amelyben minden csak látszat, szimulakrum, spektákulum és illúzió.

A migrációügyben ez már egyszer fényesen bevált. Két-két és félmillió Fidesz-szavazót egyáltalán nem zavart, hogy

  • nem jönnek a migránsok Magyarországra,
  • ha jönnének se ölnének-erőszakolnának meg mindenkit,
  • továbbá senki nem akarja ide betelepíteni őket.

Már csak azért sem, mert nem lehetne, mert eszük ágában se lenne Magyarországon maradni. De ez senkit nem zavart, a Fidesz nyert az álproblémával néhány választást, Orbán-rezsimje helyén maradt.

Ugyanakkor a migrációs téma kifulladt, a miniszterelnök fényes győzelmet aratott a nemlétező ellenség ellen, keresni kellett egy újabbat.

Hacsak lehet, az se létezzen, mert úgy sokkal könnyebb legyőzni.

Börtönök és cigányok ugyan kétségtelenül léteznek Magyarországon, ám boszorkánykonyha nem tudott kilépni a saját árnyékából. Ők párhuzamos valóságot tudnak építeni, nem létező dolgokat tudnak állítani, fiktív ellenségeket kitalálni.

Itt van például a börtönbiznisz, amely ügyben csak annyi igaz, hogy tényleg vannak börtönök Magyarországon, más nem.

  • A miniszterelnök az ún. Orbáninfón bejelentette, utasította az igazságügyminisztert, hogy “egy fillért se fizessünk”.
  • Völner államtitkár sietett helyesbíteni, szó nincs arról, hogy a jogerős bírósági ítéleteknek ne tenne eleget a kormány.
  • Völner államtitkárt aztán helyretették, és a Kormányzati Tájékoztatási Központnak nevezett álhírgyár kiadta, hogy márpedig a kormány határozatot hozott arról, hogy nem fizet.

A kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

– áll a közlemény címében, de kiderült, hogy ez sem igaz.

A határozatban kifejezetten az szerepel, hogy nem függesztik fel a börtönkártérítések kifizetését. Megvárják ugyan a határidő utolsó napját, de fizetnek. Erről ugyanakkor fölösleges volt határozni, mert határozat nélkül eddig is pont ugyanez történt. 

Felfüggesztik a kifizetéseket, de csak addig, amíg nem fizetnek.
kh.jpg

Az tehát pont ugyanakkora hazugság, hogy az állam nem fizeti ki a kártérítéseket, mint az,

  • hogy (ebben az esetben) jellemző volna visszaélés a joggal;
  • hogy Magyarországon európai börtönviszonyok lennének;
  • hogy Soros szervezné a pereket,
  • hogy civil szervezetek vinnének csótányokat a börtönbe,
  • vagy hogy egy református lelkész ezt állította volna róluk.

Ezt csak a kormánypropaganda állította, mára már kötésig benne a jobb sorsra érdemes MTI-vel, amelyik hírértéket látott egy kamuszavazásban, és beszámolt róla. Miközben még a választók megszólítani kívánt rasszista hányada se látta annyira fontosnak az ügyet, hogy egy SMS-nyi összeget rászánjon.

Innen nézve kudarc a dolog a Fidesznek, de biztosak lehetünk benne, hogy Orbán és Habony nem hagyja annyiban, és szabályozás szigorításáról (közpénzből fizetett)

“nemzeti konzultációnak” nevezett propagandakampányt indítanak

majd a szoftrasszista választók elérésére.  Addig se beszél arról senki, milyen páratlan vesszőfutást kénytelen elszenvedni külföldön.

Az álhírgyártás, a fakenews-művelet, az alternatív valóság építése folytatódik. Nem elég tisztességtelennek lenni, annak is kell látszani. 

Először is le kell szögeznünk, hogy a kormány hazudott. 

Az a tény, hogy a kormány immáron sokadszor félrevezette a közvéleményt, nemcsak azért baj, mert aláássa a kormány erkölcsi hitelét, és mára odavezetett, hogy a kormány presztízse elillant, hanem azért is felelőtlenség ez a kormányzati magatartás, mert a kormánnyal szembeni állampolgári bizalmatlanságnak kézzelfogható és messzeható gazdasági következményei is vannak.

Ezt még 1990. októberében mondta egy jobb sorsra érdemes ellenzéki politikus. Ha mostanra nem fordult volna ki önmagából teljesen, ma leszögezhetné először, másodszor, meg harmadszor is.

Facebook Comments