Bayer arra jutott, hogy alig van áldozata a járványnak Magyarországon

Bayer arra jutott, hogy alig van áldozata a járványnak Magyarországon

Bayer arra jutott, hogy alig van áldozata a járványnak Magyarországon

Nehéz küldetés a kormány járványkezelését megvédeni, amikor maga a miniszterelnök állította a védekezés sikerének mércéjéül a halottak számát.

Azóta Magyarország több mint 23 ezren haltak bele a koronavírusba, az utóbbi hónapban vezetjük a lakosságarányos világranglistát, és ha a trend így megy tovább – és semmi nem utal arra, hogy ne menne – 1-2 héten belül

Magyarország lesz az a hely, ahol lakosságarányosan a legtöbb áldozatot szedi a járvány.

Az egész világot tekintve, a pandémia bő egy éve alatt.

Ami különösen azzal összevetve disszonáns, hogy a miniszterelnök tavaly szeptemberben megígérte, hogy

mindenki megnyugodhat, mindenkit meg fogunk gyógyítani.

Ez az ellentmondás azért már olyan mértékű, hogy még egy Fidesz-szavazó fejébe is szöget üthet.

Ennek kimagyarázásához már maga a Vezérpropagandista, az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosa volt szükséges. És Bayer Zsolt meg is felelt a kihívásnak. Arra jutott, hogy Magyarországon alig tizede, legfeljebb ötöde a valós halálozási szám a nyilvántartotténak: napi közel 300 helyett alig 30, legfeljebb 62. Azaz szerinte

az áldozatok 80-90%-a nem is a járványba hal bele.

Amennyiben Magyarországon a szlovákiai módszer szerint tartanánk nyilván a Covid-áldozatokat, akkor az elmúlt nagyjából 24 órában harminc halottunk lenne.

A nagy szakértő szerint ugyanis nem a Covid viszi el az áldozatok túlnyomó többségét, hanem az alapbetegségeik, mint a diabétesz, az elhízás vagy a hipertónia, amibe

egy nap múlva egyébként is belehaltak volna.

A Vezéragitátor mortalitástagadó gondolatmenete a következő:

Gondolom, laikusként is könnyen belátható, hogy egy extrém elhízott 73 éves nő, magas vérnyomással, cukrosan, szív- és veseelégtelenséggel Covid nélkül is hamarosan meghalt volna, csakúgy, mint az a 76 éves nő, akinek többféle rákja, továbbá magas vérnyomása, szív- és cukorbetegsége volt.

Mi mégis a Covid-áldozatok között tartjuk őket nyilván, pusztán azért, mert elkapták a vírust, és így mondjuk 24 órával hamarabb meghaltak, mint ahogy Covid nélkül meghaltak volna.

Mindezt folyamatosan figyelembe kell vennünk, amikor a halálozási statisztikát hallgatjuk. S természetesen akkor is, amikor a magyarok általános egészségi állapotáról, továbbá ennek az ellenzéknek a hazudozásairól töprengünk.

Szóval Bayer párhuzamos univerzumában és a Fidesz alternatív valóságában az úgy van, aki belehalt, az magának köszönheti, minek zabált annyit.

Mindenki lenyugodhat. A halottak száma a töredéke a közöltnek, a kormány és pláne Orbán nem hibás semmiben. Csak az ellenzék hazudozik össze-vissza. Nincs itt semmi látnivaló, mindenki haladjon tovább.

Mondjuk az nem teljesen világos, hogy ha a járványnak ilyen kevés áldozata van, akkor miért vette a kormány egy éve lélegeztetőgépek tízezreit 300 milliárdért.

Meg az se, hogy ha a vírus ennyire nem veszélyes, akkor maga Bayer minek oltatta be magát ellene.

Facebook Comments