Ötmilliárdot tettek zsebre a kínai vakcinából gyakorlatilag nulla munkáért

Ötmilliárdot tettek zsebre a kínai vakcinából gyakorlatilag nulla munkáért

Ötmilliárdot tettek zsebre a kínai vakcinából gyakorlatilag nulla munkáért

Az ügy, mint cseppben a tenger mutatja, hogy történik a közpénz jellegének elveszítése. Csak az ügyészséget nem érdekli.

Az Orbán-kormány tavaly vett Kínától 5 millió dózisnyi Sinopharm Covid-vakcinát. A Sinopharm/Beijing CNBG/Vero Cell egyszerre

A Sinopharm használata egyszerre volt emberkísérlet (a gyártó és az OGYÉI se javasolta 60 fölött), és egy nagy átverés, mert úgy tettek, mintha egyenértékű volna a működő mRNS-vakcinákkal. És persze gyanítható volt, hogy egy nagy lehúzás is.

A Sinopharmmal kapcsolatban mindent az állam intézett:

  • Szijjártó saját bevallása szerint maga tárgyalta le a kínai állammal;
  • a szállítást is a magyar állam végezte a honvédségi gépekkel.

A hivatalos importőr, a Danubia Pharma ehhez csak annyit tett hozzá, hogy a gépen rajta volt egy embere, aki Pekingben aláírta, hogy átvette a szállítmányt a kínaiaktól, Budapesten meg azt, hogy átadta azt a magyar állami gyógyszerforgalmazónak.

Az Mfor írta meg, hogy a cég, a a Danubia Pharma azután beolvadt a tulajdonosa Syntonite Medbe. Utóbbit két magántőkealap birtokolja, a Fidenza és a Grado, amelyek végső tulajdonosai nem megismerhetők. Csak annyit tudni, hogy 5 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki a cégből, amit olyan emberek képviselnek, akiknek a letelepedési kötvényüzlethez is köze volt.

Két aláíráson – szállítmányonként – kaszáltak 5 milliárd forintot, noha a kínaiaktól az OGYÉI, a Hungaropharma vagy akár a Külügyminisztérium egyik embere is átvethette volna. A havi rendes fizetéséért cserébe, munkaköri kötelességből. Ha számított volna valamit bárkinek is a közvagyon sorsa.

De nem számított. Ehelyett közbeiktattak egy céget, amit még csomagolócégnek sem lehet nevezni, mert nem csomagolt semmit. Csak átvette és átadta, minden tárgyalást, engedélyezést, szállítást a magyar állam intézett.

10%-os haszon, 5 milliárd forint 0 hozzáadott értékkel. Ennél tisztább színlelt szerződés a világon nincs.

A szemünk előtt tűnt el ötmilliárdnyi közpénz magánzsebekbe. Még a krízis, és emberek tízezreinek halála se akadályozta meg a nyerészkedést. Az ügyészségnek atombiztos pernyerés lenne, ha érdekelné őket. De ez egy olyan ország, hogy nem érdekli.

Facebook Comments