Nem baj, ha nőnek az árak, mert Orbán fizetése sokkal jobban emelkedik

Nem baj, ha nőnek az árak, mert Orbán fizetése sokkal jobban emelkedik

Nem baj, ha nőnek az árak, mert Orbán fizetése sokkal jobban emelkedik

133 bátor ember megemelte kétmillióval Orbán havi fizetését. Ez volt Magyarország legsürgetőbb problémája. Ami abból látszik, hogy a javaslatot sürgősséggel fogadták el.

Úgy izgult pedig mindenki, hogy sikerülni fog-e, és átmegy a javaslat, amelyben a miniszterelnök magához vonja a politikai felső vezetők fizetésének megállapítását. Köztük a sajátjáét. Átment. 133 fideszes és kereszténydemokrata képviselő megszavazta az „egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” című törvényjavaslatot, amely szerint a kormányfő havi 3,5 millió forintot fog keresni.

Ez több mint havi kétmillió forintos, több mint 130%-os fizetésemelés. Mondjuk, könnyű annak, aki maga határozhatja meg saját fizetését. Orbán egyetlen tollvonással megelőzte a bolgár, román, lengyel és horvát után a ciprusi, máltai, az észt, a lett, a görög, a szlovák, a szlovén, a portugál, a spanyol és a svéd állam- és kormányfőket is.

Még jó, hogy Orbán fizetése nem függ a gazdasági növekedéstől. Vagy az uniós támogatásoktól, mint a pedagógusoké.

A magyar átlagfizetés közben maradt, ahol volt. Az Európai Unióban a 25., hátulról a 3. helyen, csak a bolgár és a román polgárokat előzzük meg.

De így legalább nem kell majd gyűjteni neki, és esetleg kijön majd a hóvégéig a 400 forintos euró, a 380 fölötti dollár és a létfenntartást érintő 30%-os infláció ellenére is.

Amit tovább növel majd a kiszervezett pénzbehajtás, az állami költségvetés választási-szavazatvásárlási célú kiürítése utáni adóemelés. Amit a cégek, bankok, biztosítók, gyógyszergyárak és légitársaságok törvény- és kényszerűen áthárítanak majd a lakosságra, a bérből és fizetésből élőkre.

Kinek mit intézett a kormánya.

Orbán 2008-ban még egyértelműen a(z akkori) miniszterelnököt okolta az inflációért és a megélhetési költségek emelkedéséért:

A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.

2004-ben pedig Orbán egyenesen azt állította:

a forint gyengülése azt jelenti, hogy tulajdonképpen ellopják a pénzt az emberek zsebéből. (…) A kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből. A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.

És mindezek után miniszterelnökként minden intézkedésével ellenkezőleg cselekszik. Adót emel és inflációt gerjeszt. Részletekben szedi vissza a pénzt, amit a választás megnyerése érdekében kiosztott.

Tulajdonképpen – saját bevallása szerint is – ellopja a pénzt az emberek zsebéből.

De legalább a sajátja biztosítva van. A havi 3,5 millióból talán már ezután saját költségen is tud meccsre járni, és nem kell magánrepülőgéppel mennie a BL-döntőre.

Mindeközben Orbán elődei a kormányfői poszton ingyen dolgoztak:

Orbán pedig a képviselői fizetésével együtt már majdnem 5 milliót visz haza havonta. Csak a legális jövedelme is megmutatja, hogy milyen puritán politikus.

Facebook Comments