Ehhez pofa kellett: Orbán kétmilliót emelt saját fizetésén

Ehhez pofa kellett: Orbán kétmilliót emelt saját fizetésén

Ehhez pofa kellett: Orbán kétmilliót emelt saját fizetésén

Mire nem jó a rendeleti kormányzás.

Hiába, na, visszatértek a 80-as, 90-es évek, pusztít az infláció. Bár hivatalosan a 10%-ot nem éri el, a napi gyakorlat mást mutat, a kenyér ára 60-70, az ásványvízé több mint 100%-ot emelkedett az utóbbi évben. Egyre nehezebb a megélhetés.

Ráadásul van, akit ez különösen nehezen érint. Nem, nem a tanárokat, a tűzoltókat vagy az ápolókat. Hanem szegény miniszterelnököt, akinek egyetlen fillérnyi megtakarítása sincs.

Az egyik propagandalap, ami nem az övé, csak úgy van, rögvest ki is kalkulálta, hogy ennek az lehet az oka:

Ma a magyar miniszterelnök fizetése az egyik legalacsonyabb az EU-ban (…) jelenleg csak a bolgár, a horvát és a lengyel kormányfő, valamint a román államfő keres kevesebbet.

Hiszen mire elég manapság havi másfél millió? Ami mondjuk olyan tekintetben még indokolatlanul magas is, hogy a magyar átlagfizetések hátulról a harmadikok a 27-ből, csak a románt és a bolgárt a bolgárt előzik, a lengyel vagy a horvátot nem.

De magát bérből és fizetésből élőnek minősítő, viszont pénzügyekkel – szintén saját bevallása szerint – nem foglalkozó Orbán kevesellte a pénzét, és brutálisat emelt rajta.

  • Első lépésben bevezette (megszavaztatta) a háborús vészhelyzetet. 3 hónappal a háború kitörése után. És azután, hogy a front nemhogy közeledett volna, de még 500 kilométert még távolodott is Magyarországtól.
  • Ezután nem kell parlamenti döntés, saját hatáskörbe vehet bármit. Saját hatáskörbe is vette a politikai felsővezetők fizetését.
  • Majd rendeletileg meg is szavazott magának egy óriási emelést: havi 1,5-ről 3,5 millió forintra, több mint a duplájára, kétmilliót emelve rajta.

Így a magyar miniszterelnök havi bére már az EU középmezőnyébe került. A bolgár, román, lengyel és horvát után Orbán egyetlen tollvonással megelőzte a ciprusi, máltai, az észt, a lett, a görög, a szlovák, a szlovén, a portugál, a spanyol és a svéd állam- és kormányfőket is.

Így kell küzdeni, kérem, a vágtató infláció, a megélhetési költségek drasztikus emelkedése ellen. Merje mondani valaki, hogy Orbán nem emeli a béreket. Vagy legalább egyet közülük.

Orbán fizetése már az uniós mezőny első felébe tartozik, 14-en vannak mögötte, 10 helyet ugrott előre, a 23-ikról a 13-ikra.

Némileg árnyalja a képet, hogy közben a magyar átlagfizetés maradt, ahol volt, a 25. helyen.

Így mennek a dolgok a világ legjobb országában.

Facebook Comments