75% kiröhögte Németh Szilárdot

75% kiröhögte Németh Szilárdot

75% kiröhögte Németh Szilárdot

A rezsibiztos akaratlanul felmérte, hogy mi a véleményük a népeknek az ún. rezsicsökkentésről, de aligha örült az eredménynek.

Van (volt) ez a mémvonat, miszerint sokan kiírják a Twitterre a rájuk legjellemzőbb szót. Talán az Amtrakkal indult, amelyik kiírta hogy trains; talán a Felső-tóval, amelyik hogy water. De ez mindegy. Felült rá Biden, aki kiírta, hogy democracy, a Washington Post, hogy news. Magyarország annyira nem értesült dologról, hogy nem is értette a kormánypropaganda, amikor egy hete az ukrán kormány kiírta, hogy victory.

Végül azonban az agitprop is felszállt rá. Bár nem a Twitteren, hanem a Facebookon, és angol helyett magyarul, mert, ugye, a célközönség.

  • És akkor Varga Judit kiírta, hogy jogállam. (És nem azt, hogy Völner, vagy hogy Pegasus.)
  • Németh Szilárd pedig, hogy rezsicsökkentés:

Kapott is rá néhány 100 nem túl hízelgő kommentet saját követőitől. Valamint 2700 interakciót. Alaposabban szemrevételezve ezeket még érdekesebb képet kapunk:

  • Like: 503
  • Love: 152
  • Haha: több mint 2000

Tehát a Fidesz-alelnök, kormánybiztosnak sikerült egy rögtönzött, bár nem reprezentatív közvéleménykutatást végeznie arról, hogy mi véleményük a népeknek a rezsicsökkentésről, és

a reagálók háromnegyede egyszerűen kiröhögte.

Az is látszik továbbá, hogy valójában még rosszabb az arány, mert a lájkolók mind-mind Fidesz-politikusok. Bartók, Gyopáros, Németh, Radnóti, Törő és a többiek a Facebookon is munkaköri kötelességből nyomnak gombot.

A virtuális világban totális alternatív univerzumot igyekszik kiépíteni a Fidesz.

A rezsibiztosnak se megy olyan nagyon ez a Facebook-dolog. Pár hete itt bukott ki, hogy fényes intellektusa nem terjed a madártávlat-szó értelmezéséig. Most meg kiröhögik, amikor kiírja, hogy rezsicsökkentés.

Alighanem jobban járt volna, ha azt közli a világgal, hogy

nyúljáspacal.

Facebook Comments