Magyarok harcolnak oroszok ellen, miközben a bábkormány vezetője a Nyugat ellen uszít

Magyarok harcolnak oroszok ellen, miközben a bábkormány vezetője a Nyugat ellen uszít

Magyarok harcolnak oroszok ellen, miközben a bábkormány vezetője a Nyugat ellen uszít

Honnan lehet ismerős ez?

Putyin megszállói ellen, a harkivi fronton harcol a 68. kárpátaljai zászlóalj, benne magyar katonákkal. Több falut is felszabadítottak, például Ambarnét.

A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől.

Ezt Fedir Sándor, a zászlóalj tisztje, a háború előtt az ungvári egyetem oktatója közölte a Facebookon az 1956-os forradalom emléknapján.

66 év után tehát ismét magyar katonák harcolnak az orosz hadsereg megszállói ellen a szabadságért, a demokráciáért, a nemzeti önrendelkezését, csakúgy mint 56-ban.

Eközben a magyar miniszterelnök zárt körben, kordonok között mondott beszédet az emléknapon, az ország szélén, hogy minél nehezebben lehessen ellene tiltakozó tüntetést szervezni.

Orbán a Nyugat árulását hangoztatta, erősen emlékeztetve az oroszok 56 utáni magyarországi bábkormányának tagjaira, akik szintén az amerikai és nyugat-európai imperializmust tették felelőssé Magyarország minden problémájáért. Nem pedig az oroszokat, akik megszállva tartották az országot.

A Fidesz-vezér most a Nyugatot vádolta azzal, hogy Magyarország elpusztítására törekszik, nem Putyint és Ukrajna, valamint áttételesen gazdaságilag Európa tönkretételére irányuló háborúját. Arról szót sem ejtett, nemhogy párhuzamot vont volna az 56-os forradalom és szabadságharc és Ukrajna függetlenségi küzdelme között.

Sőt, tűzszünetet és béketárgyalásokat követel, azaz hogy Putyin megtarthassa Ukrajna 4, részlegesen megszállt és Oroszországhoz csatolt megyéjét, illetve még ki is bővíthesse azokat, ha már az egész országot nem sikerült elfoglalnia.

Eközben a 68. zászlóalj magyar katonái vérüket adják a szabadságért, amit Orbán gond nélkül odaadott az egyáltalán nem olcsó orosz gázért.

Pedig alig másfél évtizede is a tökéletesen ellenkező állásponton volt: 2007-ben még azt hangoztatta, hogy nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy nem kellene megengednünk az utánunk következő fiataloknak, hogy miután a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.

Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon” – fogalmazott.

Hozzátette: azt is üzenik a következő generációnak, ne engedjék, hogy a demokráciából demokrácia nélküli többpártrendszer legyen. “Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki” – mondta Orbán Viktor.

A pártelnök hangsúlyozta: ki kell tartani a “nyugatos Magyarország mellett”, nem szabad engedni, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék.

A világ (vagy csak Orbán és a Fidesz) hatalmasat fordult 15 év alatt, és szinte karikatúraszerűen az ellenkezőjét mondja és teszi mindannak, amint 15 éve akart:

  • Nyugatról már nem a szabadság, hanem az elnyomás érkezik,
  • maga térítette le Magyarországot a nyugatos útról,
  • demokrácia nélküli többpártrendszert, autoriter-hegemón hidrid rezsimet épített ki 2010-től,
  • visszahívta az oroszokat és kiszolgáltatta a Gazpromnak az országot.

És eközben azt követeli, hogy Ukrajna kapituláljon, a 68. zászlóalj Harkiv környékén harcoló magyar katonái is tegyék le a fegyvert, adják meg magukat és adják meg Moszkvának, amit akar, még vissza se lőjjenek az őket gyilkoló oroszoknak.

A magyarországi kormánypropaganda már Oroszországhoz tartozónak ismeri el a megszállt területeket.

Ekkora pálfordulás még a Holdról is látszik. Ezek után nehéz is lett volna a Nagy Imre-szobor mellől forradalmi és függetlenségpárti beszédet mondania.

Nagy Imre is pálfordult, hithű sztálinistából és NKVD-ügynökből lett szuverenista kormányfő, meg Maléter is, aki Rákosi testőréből, a pártközpont őrségének tagjából lett a forradalmi kormány honvédelmi minisztere. Losonczi, Gimes, Szilágyi szabadnépes kommunistákból lettek forradalmárok.

Csak ők a másik irányba fordultak. Miközben Kádár 66 éve, november elején 3 nap alatt lett a forradalom második emberéből az orosz bábkormány vezetője. Orbán pedig 2008-10 között alig 2 év alatt állt át Keletről Nyugatra.

Csak ezúttal még a barakk se vidám, mert Orbánnak – Kádárral szemben – olcsó orosz gázt sem sikerült szereznie legalább a becstelenségért és az ország kiszolgáltatottságért cserébe.

Facebook Comments