Éppen eszik vagy iszik, miközben a neten szörfözik? Hagyja abba, legalábbis addig, míg ezt a cikket elolvassa. 5 olyan ételt mutatunk, amit vizelet vagy széklet felhasználásával csinálnak. Kávét, sört, bort, sőt, kolbászt is készítenek ürülékből. Lehet, hogy ön is kóstolta már?
...
A rozébor évek óta a nyarak sztárja, jégkockával, fröccsnek kellemesen hűsít. Ilyenkor talán még azok is megisszák, akik különben határozottan vörös- vagy fehérborpártiak, mintha nyáron kissé elmosódna ez a határ. De valljuk be, a rozéfröccsre is rá lehet unni a nyár végére, különösen, ha nem vagyunk nagy rozérajongók. Mutatunk néhány...
Még karácsony előtt voltam először az Apropóban, céges bulinak kerestem éppen helyszínt. Nagyon megtetszett a hangulata: a romkocsmák negyedében, a Király utcában nehéz stílusosnak lenni úgy, hogy közben ne váljon proccá egy hely. Az Apropó csapatának ez sikerült: a design magával ragadó, gondosan kimunkált a belső tér és még nagyobb...
Az Addicted2Caffeine-ban nem csak az életet adó reggeli kávé vár bennünket. A Móricztól pár lépésre lévő újhullámos kávézó több meglepetést tartogat, mint elsőre gondolnánk....
Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag – elvileg – jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács...
A gyöngyöstarjáni Fajzatpuszta mesés kúriájának számtalan gazdája volt az elmúlt évszázadok alatt, a helyiek közül legtöbben mégis egy kis franciára emlékeznek legszívesebben. Kovács Zita borász elmesélte, az úriember valóban ott élt az 1900-as években, és megkapó személyiségével olyan nagy hatással volt a falu életére, hogy ők is emléket állítottak neki...
A Michelin-csillagok elnyeréséhez számtalan feltételnek kell megvalósulnia egy étteremben. A kifogástalan ételek mellett a minőségi borokra is nagy hangsúlyt fektetnek a csillag tesztelői. Vajon milyen szempontok alapján választja ki borait egy elsőosztályú étterem, hogy elnyerje a kritikusok elismerését? A Costes Downtown sommelier-je elárulta, hogy milyen kritériumoknak kellett megfelelnie például éttermük egyik...
Mindjárt itt a Valentin nap, amikor a szerelmesek apró ajándékokkal és programokkal lepik meg egymást. Legyen szó meghitt vacsoráról vagy aktív, kirándulós ünneplésről, tökéletes kiegészítője lehet egy palack alkalomhoz és kedvesünkhöz illő bor. Hölgyeknek kiváló választás lehet egy félédes, gyümölcsös fajta, uraknak pedig egy száraz, fűszeresebb nedű, míg a rosé...
Van olyan, hogy az ember a szombati napsütést látva, élvezve, eltűrve egyszer csak a homlokára csap: ha már, illetve még nem lehet fakutyázni a befagyott tavon, ránduljunk ki a Balaton déli partjára, ha lehet, komppal, hajoljunk ki a korláton, fotózzunk vitorlásokat,...