A nyár slágere a rozé – kicsit másképp
A nyár slágere a rozé – kicsit másképp

A nyár slágere a rozé – kicsit másképp

A rozébor évek óta a nyarak sztárja, jégkockával, fröccsnek kellemesen hűsít. Ilyenkor talán még azok is megisszák, akik különben határozottan vörös- vagy fehérborpártiak, mintha nyáron kissé elmosódna ez a határ. De valljuk be, a rozéfröccsre is rá lehet unni a nyár végére, különösen, ha nem vagyunk nagy rozérajongók. Mutatunk néhány...

Tovább olvasom

Apropó
Apropó

Apropó

Még karácsony előtt voltam először az Apropóban, céges bulinak kerestem éppen helyszínt. Nagyon megtetszett a hangulata: a romkocsmák negyedében, a Király utcában nehéz stílusosnak lenni úgy, hogy közben ne váljon proccá egy hely. Az Apropó csapatának ez sikerült: a design magával ragadó, gondosan kimunkált a belső tér és még nagyobb...

Tovább olvasom

Női borászok régen és most
Női borászok régen és most

Női borászok régen és most

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag – elvileg – jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács...

Tovább olvasom

Egy kisfrancia a Mátrából
Egy kisfrancia a Mátrából

Egy kisfrancia a Mátrából

A gyöngyöstarjáni Fajzatpuszta mesés kúriájának számtalan gazdája volt az elmúlt évszázadok alatt, a helyiek közül legtöbben mégis egy kis franciára emlékeznek legszívesebben. Kovács Zita borász elmesélte, az úriember valóban ott élt az 1900-as években, és megkapó személyiségével olyan nagy hatással volt a falu életére, hogy ők is emléket állítottak neki...

Tovább olvasom

Út a Michelin-csillagig
Út a Michelin-csillagig

Út a Michelin-csillagig

A Michelin-csillagok elnyeréséhez számtalan feltételnek kell megvalósulnia egy étteremben. A kifogástalan ételek mellett a minőségi borokra is nagy hangsúlyt fektetnek a csillag tesztelői. Vajon milyen szempontok alapján választja ki borait egy elsőosztályú étterem, hogy elnyerje a kritikusok elismerését? A Costes Downtown sommelier-je elárulta, hogy milyen kritériumoknak kellett megfelelnie például éttermük egyik...

Tovább olvasom

Segítünk a megfelelő bort kiválasztani a Valentin napi vacsorához
Segítünk a megfelelő bort kiválasztani a Valentin napi vacsorához

Segítünk a megfelelő bort kiválasztani a Valentin napi vacsorához

Mindjárt itt a Valentin nap, amikor a szerelmesek apró ajándékokkal és programokkal lepik meg egymást. Legyen szó meghitt vacsoráról vagy aktív, kirándulós ünneplésről, tökéletes kiegészítője lehet egy palack alkalomhoz és kedvesünkhöz illő bor. Hölgyeknek kiváló választás lehet egy félédes, gyümölcsös fajta, uraknak pedig egy száraz, fűszeresebb nedű, míg a rosé...

Tovább olvasom

Hány balatoni pincét bírsz végig?
Hány balatoni pincét bírsz végig?

Hány balatoni pincét bírsz végig?

Van olyan, hogy az ember a szombati napsütést látva, élvezve, eltűrve egyszer csak a homlokára csap: ha már, illetve még nem lehet fakutyázni a befagyott tavon, ránduljunk ki a Balaton déli partjára, ha lehet, komppal, hajoljunk ki a korláton, fotózzunk vitorlásokat,...

Tovább olvasom