Valami rémesen furcsa történik az ügyészségnél

Valami rémesen furcsa történik az ügyészségnél

Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak.polt_peter_orban_viktor.jpg

Egy számítógépes specialistát vádol az ügyészség azzal, hogy betört a Magyar Telekom adatbázisába, amivel elkövette a közérdekű üzem megzavarásának bűntettét, és ezzel az ügyészség szerint veszélyeztette a társadalmat. Az ügyészség benyújtott vádiratáról a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet azt írta, abból nem derült ki, hogy pontosan mit is követett el, nincs benne az elkövetés helye, ideje, eszközei vagy éppen módja, „és általában semmi, amit a törvényes vádhoz szükséges lenne részletesen bemutatni” – írta nemrég az Index az esetről.

Mindenki emlékszik az irtózatosan ciki BKK-főváros-Tarlós-malőrre, ami aztán kicsúcsosodott az e-jegyrendszer teljes bukásában: egy huszonéves fiatal nem túl bonyolult módon, a nyilvános Telekomos weboldalon, sima, szöveges formában kint hagyott adatok segítségével be tudott jutni a a cég belső hálózatába. Ők fejlesztették az e-jegyrendszert és a cég rendkívül szerencsétlenül reagált: ahelyett, hogy azonnal felvette volna a srácot és megtette volna kiberbiztonsági felelősnek, feljelentették. A rendőrség bilincsben vitte el, most pedig, mint olvashatjuk az ügyészség „társadalomra veszélyes elemként” tartja nyilván.

Egy huszonéves srácot, aki segíteni akart.

Nézzük meg a helyzetet kicsit messzebbről.

akkor jól látszik, hogy Orbánék a magyar államot a magyarok ellen, a saját érdekükben használják fel.

A Fidesz az államot két funkcióra bontja:

  1. Lopjunk, azaz vegyünk ki belőle minél több pénzt;
  2. Tartson bennünket hatalomban, azaz használjuk mindenkivel szemben, aki ellenünk van.

A Fidesz (Orbán Viktor), ahogy korábban is írtuk, eddig ellenségnek olyanokat jelölt ki magának, akikért az össz-társadalom nem aggódott, vagy kifejezetten utált, esetleg semleges volt velük szemben (liberálisok, civilek, hajléktalanok, melegek, Soros, Gyurcsány, you name it).

A rabszolgatörvény bevezetése azonban újabb fordulót jelent ebben: mostanra mindenki ellenséggé vált. Mindenkitől félni kell, mindenkire rá kell ugrani és le kell teperni, aki nem ért egyet.

Ezt hívják diktatúrának.

Orbán Viktor mostanra a tízen-huszonéves gyerekektől is fél, hiszen rájuk nem hat az ostoba propaganda, ők generációs alapon lázadnak a rendszere ellen. Mivel nem lehet őket beterelni a karámba és megtéríteni, ezért ők ki vannak átkozva: a rendszer kidobja őket magából. Eddig a rendszer legalább azokkal nem kezdett semmit, akik nem voltak kifejezetten ellene, de mostanra ez megváltozott: bárki célpont lehet. Az is, aki segíteni akar. Az is, aki fideszes. Hiszen egy fideszes is lehet rosszkor, rossz helyen.

Ennek látványos kifejeződése az, amit ezzel az etikus hekker sráccal (még csak nem is hekker, basszus, hiszen nem is tört fel semmit!) művelnek: az ügyészség teljesen elszakadt a társadalmi igényektől (elsődleges funkciója az lenne, hogy büntesse meg a bűnözőket), ehelyett gyakorlatilag a pártközpontból kézzel irányított szervezetté vált. Akárcsak az állam többi része.

Facebook Comments