Magyarország a világ legputyinistább országa

Magyarország a világ legputyinistább országa

Magyarország a világ legputyinistább országa

Sejtettük ezt, de szembesülni vele mégiscsak megrázó.

Erre utalt már az országgyűlési választás eredménye is; mutatta egy felmérés, beszéltek erről utóbb ellenzéki politikusok, mint Kunhalmi és Ungár. És most már egy nemzetközi kutatás is megerősíti.

Az Ipsos 27 országban végzett március végi, április eleji felmérésében a magyarok kétharmada válaszolta azt, hogy Ukrajna problémája nem a miénk,

Magyarországnak nem szabad beleavatkoznia abba, hogy ha tömeggyilkos háborút indítanak egyik szomszédja ellen.

A megkérdezettek között Magyarország végzett az utolsó helyen azok között, akik katonákat küldenének a háborúba. Alig 3%, szemben India 40 vagy Kanada 30%-ával.

Magyarországon alig 15% támogatja fegyverek küldését. Míg például a hollandok, a britek, a svédek és az amerikaiak arányaiban négyszer annyian.

Dominik Héjj on Twitter: "Ósmy raz spotyka się Szijjártó z Ławrowem. Znowu  w Moskwie, odbiera order przyznany przez Putina #Węgry #kropka_hu  https://t.co/22K3osPhG4" / Twitter

Az 500 megkérdezett magyar 90%-a szerint el kell kerülni a háborúba való belekeveredést. Ez szintén a legmagasabb arány a 27 ország közül.

Ennek ugyanakkor ellentmond, hogy a megkérdezett magyarok fele szerint támogatni kell a megtámadott országot. Bár ez is az egyik legalacsonyabb szám, csak Mexikóban kisebb ennél.

A háború szinte totális elutasítását és az ukránok sorsukra hagyását alighanem pénzügyi okok motiválják:

a magyarok 62%-a utasítja el a gázáremelést meg abban az esetbe is, ha azzal segíthetne Ukrajnán. Ez szintén az egyik legrosszabb adat.

Ugyancsak nálunk az egyik legkisebb az orosz gáz bojkottjának támogatottsága: a megkérdezettek 82%-a tiltakozik ez ellen (csak a török arány rosszabb valamivel).

A megkérdezett magyarok kétharmada elutasította az Ukrajnának nyújtott anyagi segítséget. Sőt, egynegyedük még menekülteket sem fogadna be.

How close are Orbán and Putin? | eurotopics.net

A fentiek mindegyike a legrosszabb adatok közé tartozik, Magyarország messze a globális alatt nyilatkozott minden egyes kérdésben.

A kutatásban nem volt nem volt benne Oroszország, Belarusz, Eritrea, Szíria, Kína vagy Észak-Korea. Összességében állítható, hogy a magyarok a legputyinistábbak a 27 megkérdezett ország között.

Orosz kollégája decemberben Barátság-érdemrenddel tüntette ki a magyar külügyminisztert. Putyin februári találkozójuk után Orbán Viktort azzal dicsérte, hogy kiválóan képviseli Oroszország érdekeit.

Mostanra úgy tűnik, a magyar lakosság jelentős részére is elmondhatta volna ugyanezt.

Facebook Comments